"Nafta-Uni-Akvaservis" Klaipėdoje nukovė "Rasus"

"Nafta-Uni-Akvaservis" Klaipėdoje nukovė "Rasus"

Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" ekipa 2015 metus baigė gražia pergale: Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynės Klaipėdoje rezultatu 84:79 (24:22, 27:22, 16:15, 17:20) palaužė pasistiprinusius Raseinių "Rasus".

Nors klaipėdiečiai rungtyniavo be pagrindinio įžaidėjo Mindaugo Stašiaus (čiurnos trauma, jo koja yra įtvirtinta į gipso langetę) bei Džiugo Slavinsko (pakviestas į treniruočių stovyklą kartu su perspektyviausiais Eurolygos komandų jaunaisiais žaidėjais), tačiau sugebėjo kontroliuoti situaciją ir pradžiuginti savo sirgalius pergale.

Klaipėdiečių varžovai šioms rungtynėms įregistravo 215 cm ūgio aukštaūgį Vilių Šumskį ir patyrusį 28-erių krepšininką Žydrūną Kelį. Į šią ekipą vidurio puolėjas V. Šulskis atvyko iš Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybių, kur atstovavo Tauragės krepšinio klubui. RKL pirmenybėse V. Šumskis per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius.

Klaipėdiečių ir raseiniškių dvikova buvo atkelta iš prieššventinio NKL savaitgalio.

Rungtynėse su „Rasais“ išsiskyrė „Neptūno“ skolinti žaidėjai: Raidas Nacius pelnė 17 taškų, Laurynas Beliauskas – 14 tšk., prie pergalės po 13 taškų pridėjo Rytis Biliartas ir Viktoras Chodosovskis, 11 – Arūnas Mikalauskas, 7 – Deividas Keburys.

Iš „Rasų“ komandos išsiskyrė 18 taškų pelnęs Vilius Šumskis ir 17 taškų surinkęs Žydrūnas Kelys.

„Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkai pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 32:41, tačiau rečiau klydo – 16:24.

Klaipėdiečiai NKL čempionate užima dešimtąją vietą (9 pergalės, 13 pralaimėjimų), „Rasai“ – priešpaskutiniai, trylikti (6 pergalės, 16 pralaimėjimų).

Artimiausias NKL rungtynes „Nafta-Uni-Akvaservis“ žais sausio 8 dieną (penktadienį) išvykoje su Jonavos „Petrochema-Dextera“, o kitą dieną, sausio 9-ąją (šeštadienį),  17 val. naftininkai Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) susitiks su „Telšių“ krepšininkais.    

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder