„Nafta-Uni-Akvaservis“ trečiąkart nugalėjo „Šilutę“

„Nafta-Uni-Akvaservis“ trečiąkart nugalėjo „Šilutę“

Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkai tęsia puikų pasirodymą pajėgiausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipų grupėje. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai penktadienį Klaipėdoje rezultatu 84:72 (23:6, 19:27, 16:22, 26:17) palaužė „Šilutės“ ekipą.   

„Naftos-Uni-Akvaservis“ atstovai į savo sąskaitą įsirašė jau 20 pergalę (yra patyrę 7 pralaimėjimus) ir dar labiau įsitvirtino antroje NKL turnyro lentelės pozicijoje.

Klaipėdiečiai rungtynes prieš „Šilutę“ pradėjo itin pakiliai nusiteikę – greitai trūktelėjo į priekį – 17:2, o pirmąjį kėlinį baigė – 23:6.

Jau atrodė, kad klaipėdiečiams tai bus lengvas pasivaikščiojimas, tačiau šilutiškiai ėmė demonstruoti charakterį ir dar iki didžiosios pertraukos sumažino atsilikimą iki vienaženklio skirtumo – 33:42.

Vėliau įsišaudė „Šilutės“ legionierius Thomas III Ulysses ir Modestas Žaunieriūnas bei po trečiojo kėlinio „Naftos-Uni-Akvaservis“ pranašumas ištirpo iki 3 taškų – 58:55.

Visgi, reikiamu metu klaipėdiečiai sužaidė protingiau ir tiksliau bei šventė dar vieną pergalę.

„Naftos-Uni-Akvaservis“ gretose išsiskyrė Mindaugas Stašys, pelnęs 18 taškų (3/5 trit., 5 rez. perd.), Viktoras Chodosovskis pridėjo 11 taškų (9 atk. kam.), Džiugas Slavinskas, Deividas Anužis ir Edvinas Alunderis surinko po 10 taškų, Edvinas Kubilius – 9, Benas Bagdonavičius – 7, Ignas Ramašauskas – 6, Jonas Dumašius – 3 tšk.

„Šilutės“ komandai Thomas III Ulysses‘as pelnė 21 tašką, Modestas Žainieriūnas – 19, Brian‘as Stewen‘as Wanamaker‘is – 10 tšk.

Klaipėdos krepšininkai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 50:35 ir šiek tiek rečiau klydo – 12:15.

„Pirmas kėlinys buvo puikus. Tiek gynyboje, tiek puolime vyrai darė viską, ką buvome sutarę. Pavyko atkovoti, perimti kelis kamuolius ir varžovus baudėme greitomis atakomis. Žaidėjams sakiau, kad negalima nė akimirkai atsipalaiduoti ir šilutiškiams leisti pajusti tritaškių skonį, nes vėliau bus sudėtinga juos sulaikyti. Taip ir buvo. Šilutiškiai pradėjo pataikyti iš toli ir sugrąžino rungtynių intrigą. Gerai, kad viskas gerai baigėsi ir mes iškovojome pergalę“, - po rungtynių kalbėjo „Naftos-Uni-Akvaservis“ komandos treneris Rytis Vaišvila.    

Klaipėdiečiai šį sezoną „Šilutės“ atstovus įveikė jau trečią kartą: dar sezono pradžioje Klaipėdoje laimėta rezultatu 78:70, Šilutėje – 87:80.

Šeštadienį klaipėdiečių laukia akistata su 2016 metų NKL čempionais ir šio sezono vienvaldžiais lyderiais Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ (22 pergalės, 4 pralaimėjimai) ekipa. Taigi, šeštadienį susitiks dvi NKL pirmenybėse pirmaujančios ekipos. Šias rungtynes bus galima stebėti tiesiogiai internetu NKLyga.lt puslapyje.

„Šiai dvikovai neturime laiko pasiruošti, kadangi anksti ryte išvykstame į Marijampolę. Bandysime daryti viską, kad garbingai kautis. Marijampolėje žaisti yra sunku, tačiau viskas yra įmanoma“, - pabrėžė R. Vaišvila.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder