"Nafta-Universitetas" iškovojo sunkią pergalę

"Nafta-Universitetas" iškovojo sunkią pergalę

Šeštadienį Klaipėdos "Naftos-Universiteto" krepšininkai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynėse Klaipėdoje po dramatiškos kovos 75:74 (24:23, 12:18, 21:14, 18:19) įveikė "Radviliškis-Juodeliai" ekipą.

Nuo pat susitikimo pradžios virė itin įtempta ir atkakli kova, tačiau prieš pat didžiąją pertrauką geriau sužaidę svečiai išsiveržė į priekį - 41:36.

Po didžiosios pertraukos, klaipėdiečiai, išklausę trenerio Mindaugo Bugio patarimų, jau atrodė geriau ir per trečiąjį kėlinį ne tik pasivijo varžovus, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai - 57:55.

Ketvirtojo kėlinio viduryje naftininkai buvo susikrovę ir 10 taškų pranašumą, tačiau vėliau Radviliškio atstovai priartėjo ir vėl virė tikras nervų karas.

Visgi klaipėdiečiai pademonstravo kovotojų charakterį ir išplėšė pergalę.

Tai buvo ketvirtoji "Naftos-Universiteto" pergalė iš 12 susitikimų. Klaipėdiečiai su 16 taškų NKL turnyrinėje lentelėje tarp 18 ekipų žengia 15 pozicijoje.

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Viktoras Chodosovskis, pelnęs 20 taškų (10 atk. kam.), 18 taškų pridėjo ir 11 kamuolių po krepšiais sugriebė Donatas Norkus, 16 taškų surinko Deividas Anužis, 8 - Karolis Timofejevas.

Svečių gretose Janas Jurgo pelnė 16 taškų, o buvęs "Naftos-Universiteto" ir "Neptūno" žaidėjas Julius Žurna surinko 9 taškus.

"Nafta-Universitats" pasižymi pergalėmis namuose - ne veltui ji yra vadinama namų komanda. Kuomet klaipėdiečiai rungtyniauja gausiai palaikomi savų sirgalių, įgauna tarsi antrą kvėpavimą ir kovoja dėl kiekvienio centimetro aikštėje.    

Išvykos rungtynėse pajūrio krepšininkams sekasi sudėtingiau - penktadienį Vilniuje vykusioje dvikovoje jie 64:88 (12:24, 11:19, 19:35, 22:10) nusileido "Šarūno Marčiulionio KA-Twomenas" komandai.  

Artimiausias rungtynes "Nafta-Universitetas" žais Klaipėdoje, Kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), lapkričio 22 dieną (ketvirtadienį) 18 val. su Kauno "Žalgirio" komandos dubleriais.

"Laimėjome nervų karą"

Mindaugas BUGYS, "Naftos-Universiteto" vyr. treneris:

"Rungtynėms su radviliškiečiais ruošėmės itin atsakingai. Buvome išstudijavę varžovų žaidimą. Mūsų žaidėjai šįkart itin kovingai nusiteikė ir tai matėsi aikštelėje. Mes geriau atrodėme, nors varžovų sudėtis, pažvelgus į pavardes, - geresnė, tačiau šįkart nugalėjo darnus komandinis žaidimas, o neatskirų žaidėjų meistriškumas. Džiaugiuosi, kad laimėjome šį nervų karą, tai mūsų jauniems žaidėjams suteiks papildomų jėgų ir motyvacijos. Mums labai reikia pergalių. Kiekviena pergalė priverčia labiau pasitikėti savo jėgomis".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder