"Nafta-Universitetas" pateko į finalo ketverto varžybas

"Nafta-Universitetas" pateko į finalo ketverto varžybas

Klaipėdos "Naftos-Universiteto" krepšininkai pranoko lūkesčius - pateko tarp keturių stipriausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipų.

Negana to, pajūrio krepšininkai balandžio 16-17 dienomis Garliavoje finalinio ketverto varžybose sieks pasidabinti pirmenybių medaliais.

Klaipėdiečiams vietą finaliniame ketvertuke garantavo pergalė prieš "KK Radviliškis" ekipą.  

Naftininkai varžovus įveikė dukart - praėjusį trečiadienį išvykoje palaužė 68:57, o savaitgalį namuose pasimėgaudami juos sutriuškino rezultatu 67:48.

Prie pastarosios pergalės iš klaipėdiečių daugiausiai prisidėjo Mindaugas Girdžiūnas, pelnęs 24 taškus, 13 taškų pridėjo Viktoras Chodosovskis, 8 - Tadas Klimas.

Tiesa, prieš dvikovą su "Radviliškiu" daugelis krepšinio sirgalių nuogąstavo, kad reguliariajame NKL čempionate septinti likę klaipėdiečiai turės vargo su antrąją poziciją užėmusiais "KK Radviliškis" krepšininkais.

Visgi, klaipėdiečiai pademonstravo kovotojų charakterį ir ryžtą - savo sirgalius pradžiugino puikiu žaidimu.

Po šios pergalės "Naftos-Universiteto" komandos prezidentas Aleksandras Lobačiovas žaidėjams ir treneriams skyrė piniginę premiją.

Tai žaidėjams buvo pranešta iškart po pergalės. Prieš dvikovą žaidėjams apie tokią staigmeną nebuvo užsiminta, ši idėja kilo ekspromtu.

"Vyrai to nusipelnė. Tikrai gerai žaidė, demonstravo malonų akiai žaidimą. Klaipėdos krepšininkai ir treneriai padarė mums visiems šventę", - sakė A. Lobačiovas.  

Kol kas nėra aišku su kuria ekipa klaipėdiečiai balandžio 16 dieną rungtyniaus pusfinalyje. Jų varžovas paaiškės po trečiosios ketvirtfinalio dvikovos tarp "Mažeikių" ir Kauno "Žalgirio-Sabonio mokyklos" auklėtinių.

Kol kas serijos iki dviejų pergalių rezultatas - 1:1. Dvikovos nugalėtojas paaiškės balandžio 6 dieną.

Kita pusfinalio pora - Pasvalio "Pieno žvaigždės" ir Pakruojo "Meresta". Pastaroji ekipa serijoje iki dviejų pergalių 2:0 įveikė Kauno "LKKA-Atletą", o "Pieno žvaigždės" tokiu pat rezultatu nugalėjo Jonavos "Triobet".    
 

"Esame savo vietoje"

Algimantas ŽIČKUS, vienas iš "Naftos-Universiteto" komandos steigėjų ir vadovų

Džiaugiuosi, kad pavyko prasibrauti į finalinį ketvertuką. Esame toje vietoje, kurioje ir turėjome būti. Nors komanda atsinaujinusi, tačiau sugebėjome prasibrauti tarp lyderių. dabar belieka garbingai pakovoti dėl medalių.

"Neleidome varžovams kvėpuoti"

Dainius MILIŪNAS, "Naftos-Universiteto" treneris
Akcentavome gynybą. Neleidome varžovams lengvai kvėpuoti ir tai pasiteisino. Džiaugiuosi vyrų kovingumu ir užsidegimu. Ne kartą sakiau, kad galime prieš bet ką laimėti ir atvirkščiai: pralaimėti. Finalo ketverte bus žaidžiama iki vienos pergalės, jei bus mūsų diena - galime pasiekti svarių pergalių. Viskas priklausys nuo noro ir užsidegimo. Darysiu viską, kad žaidėjai būtų motyvuoti ir užsispyrusiai kovotų dėl kiekvieno taškelio.

"Įrodėme savo vertę"

Vilmantas VALANČIUS, "Naftos-Universiteto" komandos direktorius   
Buvo skeptikų, kurie sakė, kad "Nafta-Universitetas" šį sezoną nieko nepasieks, tačiau eilinį kartą įrodėme, kad ši ekipa yra tarp Nacionalinės krepšinio lygos lyderių. Vėl įrodėme savo vertę. Tikiu, kad galime pasikauti ir dėl medalių. Kita vertus, vien patekimas į finalinį ketvertuką - didis pasiekimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder