"Naglio" krepšininkai įtariami pasipelnymu iš lažybų

"Naglio" krepšininkai įtariami pasipelnymu iš lažybų

Palangos "Naglio" ekipą skandina įtarimai dėl siekio pasipelnyti tūkstantines sumas iš lažybų bendrovių.

Palangiškiai įtariami, jog antradienio dvikovoje prieš Kauno "Žalgirį" specialiai žaidė atsainiai, jog pralaimėtų didesniu nei 30 taškų skirtumu.

Būtent už tokį rezultatą statymai vienoje iš lažybų bendrovių buvo patys populiariausi. Manoma, kad tūkstantines sumas statė ne tik krepšininkai, bet ir jų giminaičiai.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) debiutantų Palangos "Naglio" ekipos vadovas Regimantas Juška, išgirdęs tokias kalbas, pats kreipėsi į lažybų bendroves, kad išsiaiškintų galimus piknaudžiavimus.

"Gavau informacijos apie statomas tūkstantines sumas už tokį mūsų ekipos pralaimėjimą ir panorau pats viską išsiaiškinti. Mūsų klubas tokio elgesio tikrai netoleruos. Jei paaiškės, kad tai tiesa - visi bus baudžiami pačiomis griežčiausiomis bausmėmis", - "Vakarų ekspresui" sakė R. Juška.

Jis patvirtino, kad klubas atlieka vidinį tyrimą dėl galimo krepšininkų dalyvavimo lažybose.

"Gavome iš vienos lažybų bendrovės vaizdo medžiagą. Ieškome sąsajų su krepšininkais", - teigė vadovas.

Pasiteiravus, ar filmuotojo medžiagoje nematyti krepšininkų ar jų giminaičių, R. Juška atsakė: "Analizuojame ar kurie žmonės galėjo būti susiję su krepšininkais ar jų giminaičiais. Kol vyksta tyrimas, nieko nenoriu atskleisti. Viską pranešime artimiausiu metu, kai viskas galutinai paaiškės. Dar iš lažybų bendrovių turime gauti daugiau informacijos ir medžiagos", - kalbėjo palangiškių komandos atstovas.

Lažybų bendrovės "TonyBet" generalinis direktorius Vygerdas Jonikas patvirtino, kad sustabdyti išmokėjimai visiems, stačiusiems, jog "Naglio" komanda antradienį vykusias rungtynes „Žalgirio“ ekipai pralaimės didesniu nei 30 taškų skirtumu.

"Internetinės svetainės "BasketNews.lt" žiniomis, vien didžiausiose Lietuvos lažybų bendrovėse už "Naglio" pralaimėjimą didesniu nei 30 taškų skirtumu buvo pastatyta per 30 tūkst. litų.

Neatmetama tikimybė, kad dar didesnės sumos buvo statomos užsienio lažybų kontorose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder