Naujoji LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė: tęsime pradėtus darbus

Naujoji LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė: tęsime pradėtus darbus

Naująja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente ketverių metų kadencijai išrinkta 46-erių metų Daina Gudzinevičiūtė. Penktadienį Vilniuje, "Karolinos" konferencijų centre, įvykusioje LTOK Generalinės asamblėjos rinkimų sesijoje už Sidnėjaus olimpinių žaidynių šaudymo čempionę balsavo 57 delegatai.

Kitas kandidatas - dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna gavo 43 balsus.

LTOK Generalinės asamblėjos delegatai balsavo slaptai.

D. Gudzinevičiūtė pakeis nuo pat LTOK atkūrimo pradžios - 1988 metų gruodžio 11 dienos - organizacijai vadovavusį Artūrą Poviliūną, kuris nusprendė nebekelti savo kandidatūros septintajai kadencijai.

"Vyks ne revoliucija, o evoliucija", - pažymėjo D. Gudzinevičiūtė, pristatydama savo programą LTOK Generalinės asamblėjos dalyviams.

"Ateiname kurti, o ne griauti", - teigė V. Alekna.

"Malonu, kad balsų dauguma atiteko man. Manau, kad tęsime LTOK pradėtus darbus, kurių dalis nebuvo atliekama pakankamai viešai. LTOK pareiga - ne tik nuvežti sportininkus į olimpines žaidynes, jo funkcijos apima žymiai daugiau - nuo olimpinio švietimo iki pat piramidės viršūnėje esančių olimpinių žaidynių", - po rinkimų rezultatų paskelbimo žiniasklaidos atstovams sakė D. Gudzinevičiūtė.

Naujoji LTOK prezidentė neatmeta galimybės bendradarbiauti su buvusiu konkurentu rinkimuose. "V. Alekną kviečiau prisijungti, bet jis atsisakė. Tačiau tai nereiškia, kad bendradarbiavimas neįmanomas. Mes netapome priešais ir jais netapsime", - teigė D. Gudzinevičiūtė.

V. Alekna sakė, kad pralaimėjimas jam nebuvo labai skaudus. "Kaip ir sporto varžybose - antroji vieta yra antroji, tačiau vis tiek pakankamai gera. Esu dėkingas tiems, kurie balsavo už mane. Konkurentės persvara nebuvo labai didelė, todėl manau, kad kova buvo garbinga ir nugalėjo stipresnis", - sakė UNESCO sporto čempionas.

Tituluotasis sportininkas teigė, kad dar anksti kalbėti, ar ateityje vėl sieks LTOK prezidento posto. Anot disko metiko, dalyvavimas rinkimuose buvo naudinga patirtis. "Gyvenimas vietoje nestovi. Išbandyti kažką nauja yra gerai", - sakė V. Alekna.

Pagal LTOK įstatus, išrinktas prezidentas turėjo teisę pasiūlyti kandidatus į kitas vadovų pareigas. Prezidentės teikimu, LTOK viceprezidentais išrinkti Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis, Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis ir asociacijos "Sportas visiems" prezidentas Bronislavas Vasiliauskas, o generaliniu sekretoriumi - Lietuvos sporto federacijų sąjungos generalinis sekretorius Valentinas Paketūras.

LTOK Revizijos komisijos nariais išrinkti Rimantas Jogėla, Donatas Kazlauskas ir Saulenis Pociūnas.

Penktadienį dar bus išrinkti ir LTOK Vykdomojo komiteto nariai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder