"Neptūnas" namuose nušlavė "Sakalus"

"Neptūnas" namuose nušlavė "Sakalus"

Antradienį Klaipėdos "Neptūnas" ekipa Lietuvos krepšinio federacijos DNB NORD taurės varžybose antrą kartą nugalėjo Vilniaus "Sakalų" ekipą.

Šeimininkai "Švyturio" arenoje iškovojo pergalę rezultatu 85:60. Pirmosiose rungtynėse spalio 18-ąją Vilniuje klaipėdiečiai varžovus nugalėjo 83:73.

Statistika:

"Neptūnas" - "Sakalai" - 85:60 (23:7, 24:11, 21:20, 17:22).

Nugalėtojų gretose daugiausiai taškų - 15 - pelnė Artūras Valeika (atkovojo 10 kamuolių), 14 taškų pridėjo Marius Runkauskas, 12 - Mantas Ruikis, 10 - Simas Galdikas, 8 - Mindaugas Girdžiūnas.

"Sakalų" komandoje nė vienas krepšininkas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus. Po 9 taškus surinko Augustas Pečiukevičius ir Virginijus Sirvydis, po 7 - Edvinas Jazukevičius ir Arnas Butkevičius.

"Neptūnas" atkovojo 54 kamuolius, o "Sakalai" - 32, tačiau klaipėdiečiai daugiau kartų suklydo - padarė 23 klaidas, o varžovai - 15.

Komentarai:

"Sakalų" ekipos strategas Kazys Maksvytis: "Važiuodami į Klaipėdą nemąstėme apie tokį pralaimėjimą. Paleidome rungtynių pradžią, apmaudu, kad žaidėjai per anksti nuleido rankas, manydami, kad pirmose rungtynėse pralaimėjo dešimties taškų skirtumu ir, kad viskas prarasta. Reikėjo kovoti iki galo".

"Neptūno" komandos treneris Paulius Juodis: "Prieš rungtynes buvo neramu, kadangi turėjome dešimties taškų persvarą, mąsčiau, kad žaidėjai gali tinkamai nesusikaupti. Malonu, kad pavyko nusiteikti kovai ir, galima sakyti, išspręsti visus reikalus per pirmus du kėlinius. Žinma, trečiasis ir ketvirtasis kėliniai manęs netenkino, kadangi padarėme daug klaidų neleistinose ir paprastose situacijose. Iš viso suklydome 23 kartus, tai yra dviejų rungtynių klaidų skaičius. Dar tikrai turime kur tobulėti."

Pasiteiravus apie legionieriaus iš JAV Arinzės Onuaku sveikatos būklę, treneris pabrėžė, kad žaidėjui yra atlikti kojos tyrimai.

"Jis skundžiasi skausmais pėdos srity ir ties kelio sąnariu. Artimiausiomis dienomis medikai pateiks išvadas ir tada žinosime, kaip elgtis toliau. Arinzė parodė charakterį, pats pasiprašė žaisti šiose rungtynėse", - kalbėjo P. Juodis.

A. Onuaku aikštėje praleido 12 min. 28 sek., per šį laiką pelnė 4 taškus bei atkovojo 8 kamuolius.

"Neptūno" komandos žaidėjas Artūras Valeika: "Viskas prasideda nuo gynybos, o šiandien mes gerai gynėmės. Kai atidirbi gynyboje, tuomet gerai sekasi ir kamuolius skirstyti, ir varžovus užpulti".
   
Kitame LKF taurės etape "Neptūnas" tikriausiai susitiks su Šiaulių "Šiaulių" ekipa. Pastaroji pirmose LKF taurės rungtynėse išvykoje 131:78 sutriuškino Kauno "Voluktės" ekipą. Atsakomoji šių ekipų dvikova vyks lapkričio 15 dieną Šiauliuose. Jau niekas net nebeabejoja, kad kitame LKF taurės etape susikirs "Neptūno" ir "Šiaulių" keliai.

"Šiauliai" šiemet LKL ir BBL pirmenybes pradėjo itin gerai - iškovojo devynias pergales paeiliui. Jie dabar yra lyg ant bangos. Tai tikrai pajėgi ekipa, bet turėsime nusiteikti rimtai kovai ir siekti iškovoti pergalę. Kito kelio net nematau", - pabrėžė "Neptūno" komandos treneris P. Juodis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder