"Neptūnas": su Robertu Kuncaičiu sutarta žodžiu

"Neptūnas": su Robertu Kuncaičiu sutarta žodžiu

Klaipėdos "Neptūno" klubas tikriausiai savo gretose turės bronzinės Lietuvos rinktinės trenerių štabo narį Robertą Kuncaitį - duotas žodinis sutarimas, tačiau parašai po sutartimi dar nesuraityti.

"Beliko aptarti kelias detales", - tai trečiadienį vakare atskleidė "Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Prieš kelias dienas iš stažuotės NBA klube "Dallas Mavericks" sugrįžęs šilutiškis R. Kuncaitis vakar jau dalyvavo vakarinėje "Neptūno" treniruotėje.  

Prieš kelerius metus uostamiesčio krepšininkus treniravęs 46 metų R. Kuncaitis siūlymo stoti prie "Neptūno" vairo sulaukė po to, kai pirmadienį atsistatydino strategas Rytis Vaišvila.

"Neptūne" - trečiąkart

R. Kuncaičio krepšinio karjera prasidėjo Šilutėje - jis 1985 metais pradėjo rungtyniauti tuometėje LKL lygos gimtojoje "Šilutės" ekipoje.

Ilgą laiką buvo ekipos kapitonu, o gerokai perkopęs 30 metų tapo žaidžiančiu trenerio asistentu.

Vėliau 2004 metais Kęstutis Kemzūra pakvietė į "Lietuvos rytą" dirbti trenerio asistentu. Ten padirbėjęs pusmetį, į vyriausiojo trenerio postą stojo Klaipėdos "Neptūne".
Metus praleidęs Klaipėdoje, 2005-aisiais sugrįžo į "Lietuvos rytą".

2006-2007 metais R. Kuncaitis vėl neatsispyrė pasiūlymui treniruoti "Neptūno" ekipą.
Vėliau jis tapo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentu, taip pat treniravo Šiaulių "Šiauliai" ekipą, dirbo Vilniaus "Lietuvos rytas" trenerio asistentu.

Įdomu pastebėti, kad be krepšinio trenerio amato jaunystėje R. Kuncaitis Juknaičiuose net aštuonerius metus dirbo pradinių klasių mokytoju.

"Tais laikais reikėjo dirbti iki 28 metų, kad nepašauktų į tarybinę armiją. Buvo ypač įdomus laiko tarpsnis. Visi stebėjosi, kad pradinių klasių mokytojas - vyras. Man taip buvo įdomu, net nejaučiau, kad dirbu. Vos ne kiekvieną dieną į pamokas ateidavo svečių. Vaikai mane ir nuoširdžiai apsikabindavo, ir mama pavadindavo. Vaikai tokie atviri... Su draugais važiuodavau į krepšinio varžybas ir pasakodavau, kas kiekvieną pamoką nutiko. Tai skambėdavo kaip didžiausias anekdotas", - prisiminimais dalijosi dabartinis krepšinio strategas.

Be to, jis pridūrė, kad be krepšinio, be aikštelės jaučiuosi nekaip.

"Kažko trūksta. Pasirodo, kad normaliam gyvenimui reikalingos emocijos ir adrenalinas. Tikriausiai net galėčiau pasakyti, kad dirbu mėgstamą darbą", - sakė treneris.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder