Pajūryje dominavo Klaipėdos rankininkai

Pajūryje dominavo Klaipėdos rankininkai

Keturias dienas I Melnragės paplūdimyje vykusios rankinio aistros buvo vainikuotos klaipėdiečių sėkme - pergales skynė tiek mūsų miesto jaunieji rankininkai, tiek suaugusieji.

Atvirame Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio rankinio čempionate dalyvavo 15 komandų, tarp kurių buvo ne tik Lietuvos atstovai, bet ir svečiai iš Baltarusijos ir Latvijos.

"Dragūnas" - lyg ant sparnų

Čempionate dalyvavo net trys iš Klaipėdos "Dragūno" žaidėjų sudarytos komandos, visos jos pateko į dešimtuką. Pirmąją vietą užėmė ir aukso spalvos medaliais pasipuošė "Dragūnas 1" komanda, 4 vietą - "Dragūnas 2", 7 vietą - "Dragūnas 3".

Įdomu tai, kad pirmoji "Dragūno" komanda nuvainikavo praėjusių metų čempionus - Kaltinėnų (Šilalės r.) atstovus. Pastarajai komandai atiteko bronza, o sidabrą iškovojo svečiai iš Latvijos.

Tarp dailiosios lyties atstovių lygių neturėjo Klaipėdos "Viesulas 1" ekipa, vicečempione tapo "Viesulas 2" komanda, trečioji vieta atiteko Kretingos sporto mokyklos rankininkėms.

Jaunimo varžybose

Tarptautiniame jaunųjų rankininkų turnyre, kuriame buvo kovojama dėl "Viesulo" sporto centro taurės, varžėsi 24 komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos.

Tarp 2000 metais gimusių dailiosios lyties atstovių lygių neturėjo Daivos Pakulienės treniruojamos merginos: pirmoji "Viesulo" komanda tapo nugalėtoja, o antroji "Viesulo" komanda pasidabino sidabro medaliais. Trečios šioje amžiaus grupėje liko kretingiškės.

Tarp 2002 metų mergaičių antros liko Klaipėdos "Viesulo" rankininkės, treniruojamos Jovitos Mikalauskienės. Jos nusileido tik Garliavos pirmajai komandai.

Tarp 2002 m. berniukų nugalėtojais tapo Rasos Ramilienės treniruojami "Viesulo" auklėtiniai.

Pasak vieno iš varžybų organizatoriaus Vidmanto Toliušio, kitais metais iš klaipėdiečių tikimasi dar geresnių rezultatų.

"Kelias dienas iki turnyro I Melnragės paplūdimio sportui skirtoje zonoje "Viesulo" sporto centras savo auklėtiniams ir kitiems rankinio mėgėjams pastatė stacionarius paplūdimio rankinio vartus. Galėsime daugiau laiko skirti būtent paplūdimio rankinio treniravimuisi, nes šio žaidimo specifika skiriasi nuo paprasto rankinio. Ir pasaulyje, ypač Europoje, paskutinius kelerius metus labai populiarėja šis žaidimas - vyksta pasaulio ir Europos nacionalinių rinktinių čempionatai, profesionalių paplūdimio rankinio komandų pirmenybės. Taigi po truputį mėginsime vytis Europą", - pabrėžė V. Toliušis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder