Paplūdimio rankinio aikštelėje triumfavo dragūniečiai

Paplūdimio rankinio aikštelėje triumfavo dragūniečiai

Rugpjūčio 15-16 dienomis Klaipėdoje, Melnragės paplūdimyje, vyko vyrų ir moterų paplūdimio rankinio pirmenybės. Jose šiemet dalyvavo 15 komandų: 3 moterų ir 12 vyrų.

Pirmąkart šio turnyro istorijoje jis tapo tarptautiniu – dalyvavo po vieną rankinio komandą iš Minsko (Baltarusija) ir Vainiaudos (Vainode, Latvija). Vienas varžybų organizatorių Vidmantas Toliušis sakė, kad kitąmet tikimasi sulaukti ir daugiau komandų iš užsienio, juolab kad svečiai iš Latvijos pasirodė labai gerai – užėmė antrąją vietą.

Čempionate dalyvavo trys iš „Dragūno“ žaidėjų sudarytos komandos, visos jos pateko į dešimtuką. Pirmąją vietą užėmė ir aukso spalvos medaliais puošėsi „Dragūnas 1″ komanda, 4 vietą – „Dragūnas 2″, 7 vietą – „Dragūnas 3″.

Sidabrą po rimtos kovos su Lietuvos čempionais laimėjo svečių iš Latvijos ekipa, bronza atiteko rankinio komandai iš Kaltinėnų (Šilalės r.), kuri pernai buvo tapusi šio čempionato nugalėtoja.

Penktoje vietoje – antroji Tauragės komanda, šeštoje – Kauno technologijos universiteto rankininkai, aštuntoje – „Legendų rinktinė“ (Klaipėda), devintoje – pirmoji Tauragės komanda. Dešimti liko „Viesulas ’98“, vienuolikti – „Viesulas ’97“ rankininkai (Klaipėda), dvyliktoje vietoje – baltarusiai.

V. Toliušis pabrėžė, kad visoms vyrų komandoms šis čempionatas tapo nemenku išbandymu, mat per dvi dienas visos komandos sužaidė net po septynerias rungtynes. Vis dėlto organizatorius džiaugėsi, kad buvo palankus oras, dalyvius lydėjo gera nuotaika, o žiūrovai paplūdimyje galėjo mėgautis gražiu žaidimu.

Moterų komandų lydere tapo „Viesulas 1″ ekipa, antrąją vietą užėmė „Viesulas 2″ komanda (abi iš Klaipėdos), trečioji vieta atiteko Kretingos sporto mokyklos rankininkėms. 

Iš visų 15 čempionate dalyvavusių komandų buvo rinkti ir geriausiai pasirodę žaidėjai. Pirmosios „Dragūno“ komandos geriausiu žaidėju pripažintas Igoris Kopišinskis, antrosios – Lukas Juškėnas, trečiosios – Mindaugas Stropus. Visus apdovanojimus kartu su organizatoriumi V. Toliušiu teikė Lietuvos rankinio federacijos atstovė Audinga Kniubaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder