„Ryto“ problemą įvardinęs D. Adomaitis: nemanau, kad kitas treneris tai pakeistų

„Ryto“ problemą įvardinęs D. Adomaitis: nemanau, kad kitas treneris tai pakeistų

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai antradienį sulaukė didžiausios paramos šį sezoną Europos taurės varžybose – jų kovą prieš Kazanės „Uniks“ Top 16 etape sostinėje stebėjo 5,5 tūkst. žiūrovų. Tačiau pergalės jiems padovanoti nepavyko.

Pirmosiose Top 16 etapo G grupės rungtynėse „Rytas“ pralaimėjo varžovams iš Kazanės rezultatu 86:91.

„Ryto“ treneris Dainius Adomaitis gyrė savo žaidėjus už kovingumą ir atsidavimą – 17 puolime atkovotų kamuolių tai tik patvirtina.

„Visi norėjo laimėti ir dėjo daug pastangų. Bet žaidžiant su tokia talentinga komanda kaip „Uniks“, privalai kažkur rizikuoti. Blogiausia, kad mes nestabdėme jų pražangomis, kai dar neturėjome keturių komandinių pražangų. „Uniks“ talentą įrodo pelnytas 91 taškas. Permesti tiek labai sunku“, – teigė D. Adomaitis.

Vadinamosios taktinės pražangos, anot trenerio, yra viena pagrindinių šios komandos problemų.

„Rungtynėse privalai žinoti, kiek komanda tuo metu turi pražangų. Tai žaidėjo darbo dalis. Mano darbas – tai priminti. Ir jei turime tris komandines pražangas, reikiamu metu galima prasižengti. Bet to nepadaroma. Čia yra koncentracijos dalykai, kai nesusikeičiame gynyboje, neprasižengiame.

Kartoju tai nuolat. Nemanau, kad atsiras daug trenerių, kurie galės padaryti ką nors kitaip. Galbūt reikės per treniruotes imtis specialių dalykų“, – emocingai kalbėjo D. Adomaitis.

Užtikrintai laimėta kova dėl atšokusių kamuoliu (36-21) nepadėjo vilniečiams laimėti šio mačo.

„Norint laimėti, reikia gerai kovoti dėl atšokusių kamuolių. Bet „Uniks“ labai talentingi puolime, gerai pataiko. Vėlgi – laiku neprasižengėme, leidome jiems veržtis patogia trajektorija. Daug smulkių dalykų lemia rezultatą“, – aiškino „Ryto“ treneris.

Vilniečiai pralaimėjo pirmąsias rungtynes, tačiau kova G grupėje dėl dviejų kelialapių į aštuntfinalį tik prasideda. Čia dar kovoja Stambulo „Galatasaray“ ir „Monaco“ klubai.

„Gerų pralaimėjimų nebūna, nes pralaimėjimas ir lieka pralaimėjimu, – paklaustas apie teigiamus mačo su „Uniks“ aspektus, sakė D. Adomaitis. – Tokiame varžybų etape geriau žaisti blogai, bet laimėti. Visi mūsų varžovai yra geros komandos ir prieš jas reikia žaisti maksimaliai susikaupus visas 40 minučių. Nesame tie, kurie gali atsipalaiduoti.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder