Sergejus Maslobojevas: noriu, kad žmonės nepamirštų R. Morkevičiaus

Sergejus Maslobojevas: noriu, kad žmonės nepamirštų R. Morkevičiaus

Dažniausiai Lietuvoje vysiančiuose turnyruose didesnio pasipriešinimo nesulaukiantis Lietuvos kovotojas Sergejus Maslobojevas "KOK 45" bušido turnyre Vilniuje privertė gerokai pasinervinti savo sirgalius. Šeštadienį vykusio turnyro svorio kategorijos iki 93 kg kovoje mūsiškis tik po papildomo raundo nugalėjo olandą Tomą Bridžvoterį (Thomas Bridgewater).

T. Bridžvoteris antrajame raunde sugebėjo pasiųsti lietuvį į nokdauną, bet nežymią persvarą pirmajame ir trečiajame raunduose turėjęs S. Maslobojevas sugebėjo išlyginti rezultatą. Papildomame raunde daugiau jėgų išsaugojęs Lietuvos kovotojas sugebėjo įrodyti savo pranašumą.

"Jaučiuosi nelabai gerai. Ant savo kupros apsiėmiau per daug dalykų. Visada noriu parodyti geriausią šou iš visų ir norėjau, kad visi žmonės nepamirštų, kaip kažkada visi skanduodavo Remigijaus Morkevičiaus vardą. Noriu, kad jį prisimintų. Jaučiau didelį sirgalių palaikymą ir labai norėjau nenuvilti nei sirgalių, nei jau anapilin iškeliavusio Remigijaus. Ta įtampa šiek tiek patrukdė. Norėjosi kaip įmanoma geriau, bet gavosi sunki kova, - po kovos žurnalistams pasakojo S. Maslobojevas. - Labai malonu Lietuvoje kovoti. Tai geriausia vieta, bet tuo pačiu slegia didžiausia įtampa. Nors turiu jau patirties, bet įtampos visada namuose būna daug. Taip pat keturis mėnesius neturėjau kovų, nes gydžiau lūžusius šonkaulius, o norint išlaikyti gerą formą reikia kovoti bent kartą į mėnesį".

Olandijos kovotojas buvo iškėlęs rankas tikėdamasis pergalės, bet teisėjų sprendimas jam nebuvo palankus. Po antrojo raundo net ir kai kurie žiūrovai buvo įsitikinę olando pranašumu.

"Dėl patirto nokdauno pralaimėjimo pripažinti nenoriu. Aš turėjau įrodyti, kad esu geresnis ir stengiausi tą padaryti. Geriau atsigulsiu ringe negyvas, bet nepasiduosiu. Manau, kad pirmajame raunde turėjau nedidelį pranašumą, antrąjį pralaimėjau, o trečiajame vėl pirmavau, todėl gavosi lygiosios, o papildomame raunde aš dominavau. Žinau, kad yra žmonių, kurie galėjo pasakyti "žiūrėk, sakiau, kad jis nieko vertas", bet stengsiuosi jiems nesuteikti tokių progų", - pabrėžė S. Maslobojevas.

Lietuvos kovotojo teigimu, priešininkas buvo gana netradicinis, o geresniam pasiruošimui trukdo tinkamų partnerių trūkumas Lietuvoje.

"Varžovo analize užsiima treneriai. Aš mačiau vieną jo kovą ir to užteko, kad suprasčiau, kaip jis kovoja. Jo smūgiai nestandartiniai, iš šono atrodo nelabai gražūs, bet kaip vienas treneris man yra pasakęs - ringe nebūna gražių ar negražių smūgių. Jeigu smūgis priverčia žmogų atsidurti ant grindų, tai bus geras smūgis. Varžovas bus toks nestandartinis ir reikėjo labiau pasisaugoti. Prasileidau keletą kvailių smūgių, - kalbėjo S. Maslobojevas. - Tai nebuvo pati sunkiausia kova, bet esu turėjęs ir tokių kovų, kur buvau stipresnis už varžovus, bet dėl įtampos pralaimėjau".

S. Maslobojevas kelis kartus padėkojo jį palaikusiems žmonėms. Tik didelė sirgalių parama suteikia papildomų jėgų ir neleidžia pasiduoti.

"Po patirto nokdauno jėgų man suteikė žmonės. Palaikymas man suteikė antrą kvėpavimą. Neįsivaizduoju, ką aš darysiu, kai baigsiu karjerą, kaip reikės gyventi be tokių emocijų ir tokio palaikymo. Tai yra narkotikas, kurį turiu priimti", - aiškino kovotojas.

Šį pavasarį S. Maslobojevas tikisi gauti kvietimą kautis turnyruose Kinijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder