Šiandien - pirmasis "Euro 2012" pusfinalis

Šiandien - pirmasis "Euro 2012" pusfinalis

14-ojo Europos futbolo čempionato atmosfera ir aistros vis kaista - iki pirmenybių pabaigos liko vos trejos rungtynės. Šiandien 21.45 val. į pirmąją pusfinalio dvikovą Donecke (Ukraina) stos pasaulio čempionai Ispanijos futbolininkai ir Portugalijos atstovai.

Priminsime, kad ispanai ketvirtfinalyje rezultatu 2:0 (1:0) įveikė Prancūzijos futbolininkus, o portugalai 1:0 (0:0) nugalėjo čekus.

Portugalai peikia teisėją

LRT interneto svetainėje skelbiama, kad Portugalijos futbolo federacija nepatenkinta, kad šios šalies rinktinės pusfinalio rungtynėms su ispanais teisėjaus turkas Cuneytas Cakiras.

Portugalijos sporto dienraštis "A Bola" pirmajame laikraščio puslapyje rėžė: "Portugalija pasipiktinusi: turko C. Cakiro paskyrimas skambina pavojaus varpais."

Teigiama, kad UEFA teisėjų komiteto prezidentas Angelas Villaras taip pat buvo Ispanijos futbolo federacijos vadovu, o jo viceprezidentas Senesas Erzikas yra turkas, be to, "Barcelona" ir UNICEF draugas.

Laikraštyje pabrėžiama, kad Portugalijos rinktinė "baiminasi užkulisinių gudravimų ir didelės Angelo Villaro įtakos".

Artimiausios rungtynės
I pusfinalis
Birželio 27 d. (trečiadienis)
21.45 val. Portugalija - Ispanija;
II pusfinalis
Birželio 28 d. (ketvirtadienis)
21.45 val. Vokietija - Italija.
Finalas
Liepos 1 d. (sekmadienis)
21.45 val. I pusfinalio nugalėtojas - II pusfinalio nugalėtojas

"Ispanų mašina pervažiuos portugalus"

Liutauras VARANAVIČIUS, buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas, UEFA delegatas "Euro-2012"

Prognozuočiau, kad į Europos futbolo čempionato finalą prasibraus ispanai ir vokiečiai. Manyčiau, kad ispanai savo puolimo mašina portugalus tiesiog pervažiuos. Prognozuočiau, kad portugalai nepasipriešins ispanams. Bent jau man susidaro toks įspūdis. Ispanų puolimo mašina pernelyg rimta, kad ją galėtų sustabdyti portugalai. Labai gerą įspūdį palieka vokiečiai, jie italus turėtų įveikti panašiu rezultatu, kaip ir ispanai portugalus. Na galbūt rezultatas visgi bus 1:0 vokiečių naudai. Juk italai daugiau žaidžia gynybinį futbolą. Jei finale susitiks vokiečiai ir ispanai, tai aš pergalę skirčiau vokiečiams. Čia žinoma jau gali būti visko, net pratęsimas ir 11 metrų baudiniai. Kaip žinia, 11 metrų baudiniai - tai loterija. Visgi, norėčiau, kad baudinių neprireiktų ir pergalę finale iškovotų vokiečiai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder