Sporto reforma toliau kiršina

Sporto reforma toliau kiršina

Vykdant Klaipėdos sporto reformą valdininkai ir sporto specialistai niekaip galutinai neapsisprendžia, kurias sporto šakas reikėtų palikti biudžetinėse miesto įstaigose.

Daugiau nei prieš dvi savaites visuomeninė sporto taryba, apskaičiavusi finansus, trenerių ir sportuojančiųjų skaičių, siūlė biudžetinėse įstaigose, išlaikomose iš Klaipėdos savivaldybės lėšų, palikti dviračių sportą, lengvąją atletiką, laisvąsias imtynes, graikų romėnų imtynes, boksą, sunkiąją atletiką, badmintoną, dziudo, tinklinį, rankinį, krepšinį, futbolą, plaukimą ir plaukimą su pelekais. Tačiau savivaldybės valdininkai, ruošiantys sporto reformą (darbo grupės vadovė yra savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė), pakoregavo tarybos pateiktus siūlymus ir nusprendė, kad biudžetinėse įstaigose neverti likti badmintono ir plaukimo su pelekais atstovai. Jų vietą turėtų užimti meninės ir sportinės gimnastikos atstovai. Pagrindinis argumentas - tai bene vienintelės sporto šakos, kurios vilioja mergaites.

"Berniukams skirtų sporto šakų daugybė, tad nuspręsta, kad reikia biudžetinėse įstaigose palikti vietos ir mergaitėms. Sporto reformos klausimais dirbanti darbo grupė praplėtė kriterijus, tad plaukimas su pelekais ir badmintonas nebeįsiterpė į biudžetinių sporto šakų sąrašą", - aiškino savivaldybės miesto Tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas.

Vakar į šį komitetą buvo atėję sambo atstovai ir piktinosi vykdoma sporto reforma. Anot jų, sambo verta likti tarp biudžetinių sporto šakų.

"Visi tempia virvę į savo daržą. Mes remiamės ne simpatijomis ar antipatijomis, o skaičiais ir kriterijais. Žiūrime į sportuojančiųjų skaičių, sporto bazes, trenerių kvalifikaciją, sporto šakos išlaikymo kaštus ir kitus niuansus. Kol kas bendro sutarimo dėl sporto šakų mažinimo nėra. Šios klausimo svarstymą atidėjome dar vienai savaitei. Dar tikrai bus diskusijų", - sakė S. Budinas.

Ilgametis Klaipėdos badmintono treneris Antanas Narvilas teigia nesuprantantis sporto reformatorių veiksmų.

"Nuolat jaunių, jaunučių žaidynėse iškovojame po 800-900 taškų. Pagal Klaipėdos sporto šakų pelnomus taškus esame šeštoje-septintoje vietoje. Įvairiuose čempionatuose dažniausiai iškovojame po tris aukso medalius iš penkių galimų, o mus nori išmesti iš biudžetinių sporto šakų sąrašo. Argi tai normalu?" - neslėpdamas pasipiktinimo kalbėjo A. Narvilas.

Klaipėdoje kultivuojamas sporto šakas, kurios nepatenka į biudžetinių sporto šakų sąrašą, siūloma pereiti į klubinę sistemą, tačiau pripažįstama, jog joms išsilaikyti bus kur kas sudėtingiau. Neatmetama galimybė, kad kitos sporto šakos, negaunančios biudžetinių lėšų, nesugebės išsilaikyti ir bus priverstos pasitraukti iš sportinės veiklos.

"Reformatoriai teigia, kad pagrindinis reformos tikslas nėra sutaupyti pinigų, o didinti sportuojančių vaikų skaičių. Tačiau ar nebus atvirkščiai?", - retoriškai klausė dauguma į biudžetinių įstaigų sąrašą nepatenkančių sporto šakų atstovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder