"Švyturio" arenoje - Vlado Garasto taurės turnyras

"Švyturio" arenoje - Vlado Garasto taurės turnyras

Klaipėda vėl trumpam taps Lietuvos krepšinio sostine. Šiandien uostamiesčio "Švyturio" arenoje prasideda antrus metus iš eilės rengiamas draugiškas tarptautinis Vlado Garasto taurės vyrų krepšinio turnyras. [CITATA]

Tradiciniu tampančiame draugiškame krepšinio turnyre šiemet susirungs atsinaujinusios komandos iš Lietuvos - Kauno "Žalgiris", Vilniaus "Lietuvos rytas" ir Klaipėdos "Neptūnas", Rusijos - Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod" ir Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Ukrainos - Kijevo "Budivelnik".

Krepšinio aistruoliams turnyras žada daug įtemptų ir įspūdingų akimirkų - Klaipėdoje pergalės sieks itin stiprios komandos. Sezono metu ekipos varžysis Eurolygoje, Europos taurės turnyre bei VTB Vieningoje lygoje.

Pernai turnyro nugalėtoja tapusi Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" komanda šiemet taip pat tikisi išsaugoti lyderės pozicijas.

"Pergalė, kurią iškovojome šiame solidžiame turnyre praėjusiais metais, buvo sėkminga rudens sezono starto pradžia. Kai sulaukėme kvietimo į Klaipėdą atvykti ir šiemet - net nesvarstę sutikome. Nors šį rudenį turnyre dalyvaus itin stiprios ekipos, važiuojame nugalėti", - Krasnodaro komandos nuotaikas atskleidė klubo viceprezidentas sporto reikalams Ginas Rutkauskas.

"Lietuvos ryto" klubo direktoriaus Martyno Purlio teigimu, praėjusių metų krepšinio šventė uostamiestyje paliko tik teigiamus įspūdžius ir sustiprino Klaipėdos, kaip krepšinio miesto, įvaizdį.

"Šiame turnyre dalyvauja ir kelios Eurolygos komandos. Tokio aukšto lygio krepšinio renginio Lietuvoje iki šiol nebuvo. Be to, labai tinkamai parinktas ir laikas. Šis draugiškas turnyras - tai įžanga į naują sezoną, padėsianti komandoms įvertinti savo jėgas", - teigė M. Purlys.

Tai, jog savos namų sienos padės siekti pergalių "Švyturio" arenoje, tikisi ir Klaipėdos "Neptūno" komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

"Laukia įtemptos kovos, susitikimai su stipriomis komandomis, bus puiki proga pasitikrinti savo jėgas. Manau, kad "Neptūno" perspektyvos puikios - vieną iš turnyro komandų, Kijevo "Budivelnik", neseniai įveikėme. Mums reikalingas ir klaipėdiečių palaikymas, todėl visus sirgalius kviečiu nepraleisti savo gimtojo miesto komandos varžybų, juk nuoširdus ir tikras palaikymas labai dažnai krepšininkams suteikia antrąjį kvėpavimą, vedantį laimėjimo link", - kviečia "Neptūno" vyr. treneris K. Maksvytis.

Nepaisant to, kad Slovėnijoje jau prasidėjo 38-asis Europos krepšinio čempionatas ir kai kurios svarbios Lietuvos rinktinės komandos varžybos vyks tomis dienomis, kuomet Klaipėdoje oš didžioji krepšinio šventė, "Švyturio" arena užtikrina, kad tokie sutapimai nesutrukdys stebėti ir čempionato kovų, ir turnyro rungtynių.

Rugsėjo 9 dieną, pirmadienį, 17 val., V. Garasto taurės turnyro žiūrovus "Švyturio" arena kvies į "Žalgirio" komandos ir Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod" ekipos varžybas. Joms pasibaigus arenos baruose įrengtame ekrane ir televizoriuose bus galima stebėti Lietuvos rinktinės susitikimą su Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Iškart po čempionato transliacijos, 21 val., "Švyturio" arenoje tęsis turnyro kovos - aikštėje susitiks "Lietuvos ryto" ir praėjusių metų nugalėtojų Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" komandos.

Šiemet draugiškas krepšinio turnyras arenoje truks keturias dienas, rugsėjo 7-10 d., ir vyks dviejuose pogrupiuose, kasdien sužaidžiant po dvejas varžybas. Daugiausiai taškų pelniusi komanda pateks į finalą, kuriame susitiks su kitos grupės lyderiais. Trys finalinės kovos vyks paskutinę turnyro dieną - rugsėjo 10-ąją.

Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kievieno klubo bei geriausias vidurio puolėjas, krašto puolėjas ir gynėjas.

"Vakarų ekspreso" informacija

Vlado Garasto taurės turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 7 d. (šeštadienis)
17 val. "Lokomotiv-Kuban" - "Budivelnik" (B grupė);
19.15 val. "Nižnij Novgorod" - "Neptūnas" (A);
Rugsėjo 8 d. (sekmadienis)
17 val. "Lietuvos rytas" - "Budivelnik" (B);
19.15 val. "Neptūnas" - "Žalgiris" (A);
Rugsėjo 9 d. (pirmadienis)
17 val. "Žalgiris" - "Nižnij Novgorod" (A);
21 val. "Lietuvos rytas" - "Lokomotiv-Kuban" (B);
Rugsėjo 10 d. (antradienis)
15.45 val. A3 - B3 (dėl 5-6 vietų);
18 val. A2 - B2 (mažasis finalas);
20.15 val. A1 - B1 (finalas).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder