Umarai jau planuoja antrąjį dviračių maratoną

Umarai jau planuoja antrąjį dviračių maratoną

Klaipėda ruošiasi jau antrajam garsių dviratininkų brolių Gintaro ir Mindaugo Umarų dviračių maratonui. Pernai daug dėmesio, teigiamų atsiliepimų ir gausaus dalyvių būrio sulaukęs dviračių maratonas šiemet turėtų vykti birželio 12 dieną.

Būtent šią dieną Klaipėdoje autotransportas dviratininkams užleis net 7,3 km ilgio trasą miesto gatvėmis.

Mėgėjai galės važiuoti 5 ratus (36,5 km), o profesionalai - 10 ratų (73 km).

Trečiadienį Klaipėdoje viešėjęs dukart dviračių sporto olimpinių žaidynių čempionas Gintautas Umaras lankėsi pas uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską bei aptarė šio renginio organizavimo subtilybes.

"Dviračių maratonas turėtų būti maždaug 200 km, o ne 70 km. Mūsų trasa mažesnė, kadangi norime, jog ši šventė būtų prieinama ir patraukli ne tik profesionalams, bet ir dviračių mėgėjams. Sportui reikia masiškumo", - klabėjo G. Umaras.

Jis mero paprašė, kad taptų renginio globėju ir miestas iš dalies prisidėtų prie šios šventės organizavimo: padėtų suorganizuoti trasos paruošimą, ženklinimą, įsteigtų specialią mero taurę.

V. Grubliauskas pasižadėjo apsvarstyti visas galimybes bei būdus, prisidedant prie šio renginio.

"Man bus malonu prisidėti prie šios Klaipėdos šventės. Vaikystėje viena iš mano užimtumo sričių buvo dviračių sportas. Mūsų šeima turi dviračius, pažadu, kad šią dieną su šeima pravažiuosime vieną garbės ratą. Po džiazo festivalio bus malonu pravažiuoti dviračiu gryname ore", - kalbėjo uostamiesčio galva.

Pernai pirmajame dviračių maratone varžėsi per 300 dviratininkų.

"Šiemet sieksime, kad atvyktų daugiau dviratininkų iš Vilniaus, Kauno bei kitų miestų. Derinsime su "Lietuvos geležinkeliu" dėl nemokamo varžybų dalyvių atgabenimo į pajūrį. Mūsų idėja, kad Klaipėdoje rengiamas dviračių maratonas taptų viso miesto švente, kad kuo daugiau žmonių pamatytų dviračių lenktynių azartą bei grožį", - sakė varžybų organizatorius G. Umaras.

Pernai dviračių maratonas išsiskyrė garsiomis dviračių sporto pavardėmis: be G. ir M. Umarų lenktyniauti Klaipėdos dviračių maratono trasoje panoro ir kiti žymūs praeities plento ir treko asai - olimpinis čempionas Artūras Kasputis, pasaulio čempionatų prizininkai Jonas Romanovas, Remigijus Lupeikis ir Vasilijus Špundovas, daugelio tarptautinių lenktynių nugalėtojai.

"Pernai gal šiek tiek išgąsdinome garsiomis dalyvių pavardėmis. Noriu pabrėžti, kad bus atskiros mėgėjų ir profesionalų grupės", - teigė G. Umaras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder