"Veteranai" nenuleido aukštai pakeltos kartelės

"Veteranai" nenuleido aukštai pakeltos kartelės

Uostamiesčio futbolo klubai FC "Klaipėda" ir "Atlantas" šiemet nuvylė savo gerbėjus. Už tai mūsų miesto futbolo senjorai šį sezoną dar kartą įrodė, kad turi daug parako savo parakinėse. Abi Klaipėdos "Veteranų" klubo komandos pasipuošė medaliais - aukso ir sidabro.

Lietuvos futbolo senjorų, kuriems per 35 m., čempionate klaipėdiečiai iškovojo aukso medalius. "Veteranai", Kaune vykusiame finale, rezultatu 4:2 įveikė Alytaus "Dainavos" senjorus. Du įvarčius į Dzūkijos atstovų vartus įmušė Audrius Žuta, po vieną - Remigijus Daugėla ir Rimantas Žvingilas.

Kelią į finalą uostamiečio senjorai pradėjo Žemaitijos regiono čempionate. Jie šiose pirmenybėse nepralaimėjo nė vienerių rungtynių (8 pergalės ir 2 lygiosios) ir užtikrintai pateko į atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalyje "Veteranai" nugalėjo kėdainiečius (3:1 ir 4:2), o pusfinalyje privertė pasiduoti bendraamžius iš Jonavos (0:0 ir 5:1).

Klaipėdos ekipos, kuri šalies čempione buvo ir pernai, garbę gynė Kęstutis Andriunaitis, R. Žvingilas, Grigorij Gerasimov, Sigitas Jocas, Igoris Metelica, A. Žuta, Saulius Atmanavičius, Edmontas Karinauskas, Jurij Karpovič, R.  Daugėla, Edmundas Gaigalas, Algis Tolutis, Kęstutis Mickevičius, Robertas Butkevičius, Marius Poškus, Artur Ščerbakov, Vidas Laurinavičius, Audrius Kancleris, Arūnas Šuika, Saulius Mikalajūnas, Vacys Lekevičius, Vidas Dančenka, Gintaras Gelžinis, Remigijus Mineikis ir Tomas Žiukas.

Klaipėdos senjorai šalies čempionais tapo jau šeštą kartą.

Nenuleido aukštai pakeltos kartelės ir vyresnieji "Veteranai", kuriems per 50 metų. Jie taip pat pakartojo pernykštį pasiekimą - tapo Lietuvos vicečempionais. Klaipėdiečius dviem taškais turnyrinėje lentelėje tarp aštuonių komandų aplenkė tik Vilniaus FK "Draugai" su 1988 metų Europos vicečempionu Viačeslavu Sukristovu priešakyje. Beje, jis savo komandai pelnė net 13 įvarčių ir tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Uostamiesčio ekipoje rezultatyviausiai žaidė K. Andriunaitis (6 įvarčiai) ir Genadij Pavlov (5).

Sidabro medalius iškovojusioje klaipėdiečių komandoje žaidė Saulius Adomaitis, Algis Balbuckas, Arvydas Stropus, Laimis Kerpė, Vytautas Krutulis, Ričardas Tilvikas, Albinas Dobinis, Mindaugas Kaušpėdas, Algis Vanagas, Stanislovas Narvydas, G. Pavlov bei su jaunesniais komandos draugais čempionais tapę G. Gerasimov, K. Andriunaitis, R. Daugėla, G. Gelžinis, E. Karinauskas, J. Karpovič ir R. Butkevičius.

Matome, kad kai kurie "Veteranų" žaidėjai savo kolekciją šiemet papildė net trimis medaliais: aukso Žemaitijoje ir Lietuvoje bei sidabro tarp vyriausiųjų senjorų.

Neseniai "Veteranai" V. Lekevičiaus kaimo sodyboje Kvietinių kaime surengė futbolo sezono palydas. Išties, Klaipėdos senjorai turėjo kuo pasidžiaugti, aptarti pergales ir įmuštus įvarčius bei prie alaus bokalo vieni iš kitų draugiškai pasišaipyti dėl įvairių nuotykių sezono metu.

"Veteranų" klubo vadovas E. Karinauskas neslėpė pasitenkinimo pasiektais rezultatais: "Jau daug metų esame tarp lyderių ir kilti per daug kur neturime. Tik mūsų "senukai" dar gali tai padaryti. Mūsų klubas vienija per 40 žmonių. Du kartus per savaitę intensyviai treniruojamės prie Futbolo mokyklos esančioje aikštėje su dirbtine danga.Į treniruotes, kurios vyksta ir žiemą, nuolat susirenka po 20 senjorų. Todėl visuomet esame geros parengties ir pasiryžę siekti pergalių."

Penkiasdešimtmečiai laimėjo sidabrą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder