Ginekologės Ingos Gruzdienės klinika Klaipėdoje persikėlė į naujus namus

Ginekologės Ingos Gruzdienės klinika Klaipėdoje persikėlė į naujus namus

Prieš penkerius metus Klaipėdoje savo kliniką atidariusi gydytoja akušerė-ginekologė Inga Gruzdienė džiaugiasi ilgo ir nuoširdaus darbo vaisiais. Didžiulio pacientų srauto sulaukianti klinika žengė naują, pacientų labai lauktą žingsnį - nuo gruodžio 1 d. Liepų g. 36 atidarytas naujas Ingos Gruzdienės medicinos centras, kuriame pacientų laukia ne tik erdvesnės patalpos, bet ir gausesnis specialistų, pasiruošusių suteikti paslaugas, kolektyvas.

Gydytoja Inga Gruzdienė sakė, kad pokyčių laukė ir pacientai, ir klinikos darbuotojai, ir gydytojai.

"Esame labai laimingi ir džiaugiamės didžiuliu pacientų srautu. Tik pacientų dėka ir dėl jų persikėlėme į naujas patalpas. Norime visiems savo pacientams suteikti maksimalų komfortą. Naujame centre yra daugiau erdvės, patogu prisėsti laukiant savo eilės pas gydytoją. Stengėmės sukurti jaukią, elegantišką aplinką, kurioje dvelktų ramybe. Tai labai svarbu, nes dauguma mūsų pacienčių yra moterys, kurioms komforto jausmas yra labai svarbu. Tą jaukumą kuria detalės, pavyzdžiui, sienas papuošėme lietuvių dailininkų darbais, kuriuose vaizduojamos moterys, mamos, kūdikiai, vaikai", - pasakojo I. Gruzdienė.

ginekologas Klaipeda

Įrengiant naują centrą interjere panaudotos natūralios medžiago, kad būtų užtikrintas patogus medikų darbas ir kokybiškai teikiamos paslaugos pacientams. Įrengta kokybiška rekuperacinė sistema, kondicionieriai. Pacientų ir jų daiktų saugumą bei privatumą užtikrina rakinamos lauko durys, tad į centrą nepatenka pašaliniai asmeys.

"Darome viską, kad būtų užtikrinamas maksimaliai kokybiškas rezultatas. Tai - ne tik mūsų darbovietė, bet ir antrieji namai", - pabrėžė I. Gruzdienė.

Daugiau specialistų

Ingos Gruzdienės medicinos centre dirba gydytoja alergologė-klinikinė imunologė Viktorija Paltarackienė, patyrusios ir didelį pacienčių srautą turinčios gydytojos akušerės-ginekologės Inga Gruzdienė, Ernesta Gedvilė ir Rasa Valickienė. Gydytoja Rasa Valickienė itin populiari tarp pacienčių ir yra, ko gero, daugiausiai ginekologinių operacijų atliekanti gydytoja Klaipėdoje, todėl savo pacientėms gali pasiūlyti gydymo tęstinumą.

ginekologas Klaipeda

Prie komandos prisijungė gydytoja endokrinologė Vilma Vežbavičienė, kuri padeda pacientėms spręsti problemas, kurios susijusios su endokrinine sistema, pavyzdžiui, gydant nevaisingumą, susiduriant su problemomis nėštumo metu. Gydytoja atlieka ir skydliaukės echoskopijas.

Taip pat specialistų komandą papildė gydytoja radiologė-echoskopuotoja Loreta Stončienė, kuri atlieka vidaus organų, krūtų, skydliaukės echoskopijas ir konsultuoja pacientus.

Ateityje ketinama dar labiau išplėsti specialistų ratą - ieškoma profesionalių specialistų, kurių darbo kokybė ir vertybės atitiktų klinikos keliamus reikalavimus. Artimiausiu metu tikimasi komandą papildyti gydytoju genetiku.

Naujame Ingos Gruzdienės medicinos centre dirbantys medikai gali priimti daugiau pacientų vienu metu, taigi, galima kokybiškai suteikti paslaugas didesniam srautui norinčiųjų, taip pat ir skubos tvarka.

Tyrimai - ne tik pacientams

Klinikoje atliekami visi reikalingi tyrimai. Jie atliekami ne tik čia besigydantiems pacientams, bet ir visiems norintiems.

Klinika bendradarbiauja su visomis Lietuvoje veikiančiomis laboratorijomis ir skirtingus tyrimus siunčia į įvairias laboratorijas, kuriose tam tikra sritis yra stiprioji pusė, pavyzdžiui, genetiniai tyrimai atliekami vienoje laboratorijoje, kraujo - kitoje, ir t. t. Kai kurie tyrimai siunčiami ir į kitus miestus.

ginekologas Klaipeda

Ypač svarbūs yra genetiniai tyrimai nėštumo metu. Kai kurie žmonės nežino, kad tokiems tyrimams mėginius galima paimti ne tik Vilniuje ar Kaune, bet ir Klaipėdoje.

Ingos Gruzdienės klinikoje paimami mėginiai neinvaziniams prenataliniams vaisiaus tyrimams (NIPT), kurių metu tiriama DNR iš motinos kraujo ir ,ar esant būtinybei iš biologinio tėvo burnos gleivinės tepinėlio. Tyrimai padeda nustatyti galimus genetinius vaisiaus sutrikimus dėl aneuploidijų ir mikrodelecijų, pavyzdžiui, Dauno, Edvardso, Patau sindromus ir kt.

Taip pat dėl genetinių ligų atliekami neinvaziniai PRISCA-I ir PRISCA-II tyrimai, padedantys įvertinti vaisiaus chromosominių ligų ar kitų apsigimimų riziką.

Svarbu, kad šiuos tyrimus galima atlikti jau nuo 10 nėštumo savaitės.

ginekologas Klaipeda

"Mūsų prioritetas yra kokybė, greiti ir kokybiški tyrimų atsakymai. Atsakingai pasirenkame laboratorijas, į kurias siunčiame mėginius, nes mums reikia greitai ir kokybiškai pateikiamų išvadų, kurios svarbios tiek pacientams, tiek medikams, kurie juos prižiūri ar gydo ligas", - pabrėžė I. Gruzdienė.

Aukščiausio lygio įranga

Ingos Gruzdienės medicinos centre naudojama aukščiausio lygio ultragarso aparatūra, kurios šiuo metu neturi didžiausi Lietuvos medicinos centrai. Netrukus kliniką turėtų pasiekti dar vienas aukščiausio lygio įrenginys.

Naujausias ultragarso aparatas leidžia medikams matyti vaisių itin kokybiškai, 3D/4D raiška. Būsimi tėveliai gali aiškiai pamatyti, kaip kūdikis šypsosi, juda, ką veikia mamos įsčiose.

ginekologas Klaipeda

Tėveliams nuostabą sukelia itin ryškios nuotraukos ir jose aiškiai įžiūrimi bruožai. I. Gruzdienė su šypsena pasakojo apie džiaugsmingas būsimų tėvelių emocijas, kai aukštos kokybės raiška leidžia išvysti būsimo vaikelio veido bruožus. Kai kurie net atpažįsta močiutės nosį ar tėčio pėdas.

"Mūsų naudojama įranga leidžia būsimiems tėvams iš centro išsinešti ne tik žinias, apie vaisiaus vystymosi būklę, bet ir kokybišką aiškią nuotrauką ir geras emocijas. Tai labai svarbu", - šypsojosi I. Gruzdienė.

Pacientų lūkesčiai skatina tobulėti

Nors Ingos Gruzdienės medicinos centras sulaukia daugybės pacientų, nes dirba ir savaitgaliais, tačiau naujose patalpose įsikūrę medikai laukia ir naujų pacientų.

"Džiaugiamės, kad pacientai įvertina kokybiškas mūsų teikiamas paslaugas, jaukią aplinką, šiltą bendravimą, pasitiki, sugrįžta pas mus ir rekomenduoja mus kitiems pacientams. Taip plečiasi mūsų pacientų ratas ir suprantame, kad dirbame teisinga kryptimi. Pažadame savo pacientams ir toliau dirbti taip pat gerai, o jei įmanoma - ir dar geriau, nes mylime savo pacientus ir jaučiame didžiulę atsakomybę", - sakė I. Gruzdienė.

Pasak jos, pacientai visada tikisi aukščiausio lygio paslaugų, todėl centro gydytojai nuolat siekia tobulėti, kasmet vyksta į pasaulines medikų konferencijas, iš kurių parsivežtas naujas žinias ir įgūdžius taiko praktikoje.

Labai daug pacienčių pageidauja, kad Ingos Gruzdienės medicinos centre būtų galima ir gimdyti, tačiau kol kas tokios galimybės centras neturi.

"Labai daug pacienčių pageidauja pas mus gimdyti, net skambina norėdamos rezervuoti laiką, tačiau viskas yra daug sudėtingiau nei atrodo. Mūsų pacientai labai laukia privačių gimdymo namų, tad mūsų vizija yra ateityje Klaipėdoje įkurti privačius gimdymo namus. Tai labai didžiulis ir ambicingas žingsnis, tačiau tai yra vienas iš dalykų, kurių mes norime siekti", - sakė Ingos Gruzdienės medicinos centro direktorius Valdas Gruzdys.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder