Dainų šventės dalyvė parodė pietų nuotrauką

Dainų šventės dalyvė parodė pietų nuotrauką

Dainų šventės dalyviams pasipiktinus dėl maitinimo, skubiai iškviesti maitinimo konkursą laimėjusių įmonių atstovai.

„Dalyvauju jau ne pirmoje dainų šventėje. Kaip suprantu, šį kartą maitinimą laimėjo kažkokia individuali įmonė. Pinigai skiriami dideli. Nuo 12 valandos pralaukus dvi valandas, už iš mūsų pietums skirtus pinigus gavome tik guliašo ir sriubos“, – DELFI rašė Dainų šventės dalyvė.

Pasak dalyvės, bulvių neliko, salotų neatvežė, o „dar nepamaitinta šimtai kolektyvų, negalinčių laukti, nes laukia repeticijos kitame stadione“.

„Manau, kad turėtų prisiimti atsakomybę. Ačiū savanoriams, nes jie nekalti, kad organizatoriai nesugeba sustyguoti maisto atvežimo, ir jį veža dvi valandas į stadioną, vis ne į tą nuveža, sumaišo vakarienę su pietumis, pamiršta salotas. Kitą kartą ponios galėtų mažiau šaukti ant savanorių , kad per lėtai deda, o pačios atsistotų prie tų „bliūdų“! Šešių šokėjų pietų.. !“, – rašė dalyvė.

Išpublikavus tekstą šventės dalyviai komentaruose feisbuke pasidalino ir daugiau patiekalų nuotraukų.

Šventės dalyvius maitina įmonės „Bruneros“ (buvęs „Kretingos maistas“), „Ovantis“ bei „Riekė“.

Kaip rašė DELFI, 2016 m. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) su Klaipėdos prokurorais buvo pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo všį „Kretingos maistas“ sukčiavimo, turto pasisavinimo stambiu mastu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo 2014–2016 metais, teikiant maitinimo paslaugas mokyklose ir ligoninėse.

Organizatoriai skubiai sprendžia krizę

Dainų šventės direktorius Saulius Liausa paaiškino, kad šiandien pirmą dieną vyksta masinis Dainų šventės dalyvių maitinimas.

„Iš aštuonių vietų, kuriose repetuoja ir pietumis maitinami Šokių dienos ir Ansamblių vakaro dalyviai, vienoje išties atsirado didelės problemos. Maitintojų mašinos nuvažiavo ne į tą objektą, todėl maitinimas vėlavo ir dalis porcijų buvo nepilnavertės“, – teigė S. Liausa.

Kaip teigiama komentare DELFI, į objektą nuvyko Dainų šventės direktorius ir vyriausioji koordinatorė, buvo iškviesti maitinimo konkursą laimėjusių įmonių atstovai.

„Vietoje priimtas sprendimas trūkstamas pietų porcijas kompensuoti vakarienės racionu, kuris jau buvo atvežtas. Šiuo metu sukviestas viešąjį maitinimo konkursą laimėjusių įmonių vadovų posėdis, skubiai gaminamas papildomas maistas vakarienei tam, kad kompensuotume tą, kuris atiduotas pietums“, – teigė S. Liausa.

Pasak direktoriaus, repeticijų tvarkaraštyje maitinimams numatyta nuo valandos iki dviejų su puse tam, kad visi spėtų pavalgyti, bet oro sąlygos koreguoja tvarkaraščius ir kelia didelius iššūkius.

„Dedame visas pastangas, kad situacija rytoj ir likusiomis šventės dienomis nesikartotų. Maitinimo vietose budi ir visus pažeidimus bei netikslumus fiksuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos taryba“, – teigė S. Liausa.

Gyrėsi, kaip maitins dalyvius

Maitinimo paslaugų bendrovės atstovė prieš prasidedant šventei žadėjo kitokią situaciją. Kaip Eltai sakė maitinimo paslaugų bendrovės „Ovantis“ direktorė Jolanta Adomaitytė, šventės dalyvių maitinimą organizuos trys įmonės. Pagrindinis tikslas, kad maistas būtų saugus, skanus, šiltas. Vaikai ir suaugusieji valgys tą patį.

„Šiandien degustacijai paruošėme tai, ką valgys šventės dalyviai: paukštienos troškinio su daržovėmis, garnyrui siūlysime pasirinkti ryžių arba bulvių. Desertui – keksiukai ir obuoliai, stalo vanduo. Tokius pietus valgys ir šventės dalyviai pietums. Bus ir sriubos“, – rodė maitintojų atstovė.

Kalbėdama apie meniu, J. Adomaitytė sakė, kad po sočios vakarienės, kuri numatyta vis kitokia, vieną dieną dalyviai vaišinsis javainiais, kitą – bandelėmis, keksiukais. „Bus daug daržovių, kaip be jų“, – pridūrė pašnekovė.

Meniu derintas labai atsakingai, diskutuojant su Lietuvos kultūros liaudies centru. „Mes savo ruožtu irgi aktyviai diskutavome, pasisakydami, visų pirma, už saugų maistą, kad toks didelis kiekis, kokio reikės, būtų tinkamai išlaikytas, patiektas. Į mūsų, taip pat Valstybinės veterinarijos tarnybos specialistų siūlymus taip pat buvo atsižvelgta“, – sakė J. Adomaitytė.

Paklausta apie didžiausius iššūkis, maitintojų atstovė juokavo, kad didžiausias iššūkis – viskas, nes reikės pamaitinti labai daug žmonių, net apie 65 tūkstančius. Nematomas darbas, kurį reikėjo padaryti, visų pirma, suburti šventės dienomis dirbsiančią patikimą, draugišką atsakingą komandą. Dainų šventės dalyvius pietumis ir vakariene maitins 80 vien šios įmonės papildomai nusamdytų žmonių. Pusryčius ruoš kiti maisto gamintojai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder