Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų

Meilė virtuvei gimė sulaukus trijų atžalų

Artimiau pažįstantys Vidmantą Girdvainį neleis sumeluoti, kad nieko nėra maloniau, kaip sulaukti jo kvietimo: „Bandau naują receptą, gal nori užsukti?“ Komplimentų vyro gaminamiems patiekalams negaili ir žmona Neringa. „Tik vaikai mano pastangų neįvertina”, – nusijuokia pajūryje puikiai žinomas verslo ir maisto fotografas.

Maisto gaminimas pastaruoju metu viena didžiausių Vidmanto aistrų.

„Bet istorija, kodėl aš pradėjau gaminti, nebus labai romantiška”, – prieš pradėdamas pokalbį nusijuokė vyras.

Pasak jo, tiesiog susilaukus trijų vaikų, tapo aišku, kad nepavyks dažnai pasimėgauti maistu restoranuose ar kavinėse.

„Tiesą sakant, turint tiek vaikų, ir į svečius retai pavyksta išsiruošti. Tad labai greitai suvokiau, kad skanią vakarienę teks gaminti pačiam”, – nuotaikingai pasakojo Vidmantas.

Tačiau kulinariniai ieškojimai vyrui taip patiko, kad dabar namuose jis pagrindinis virtuvės šeimininkas.

„Neringai dažniausiai leidžiu tik vaikams maistą paruošti”, – meiliai į žmoną žvilgterėjo vyras, o palaiminga jos šypsena kaip mat išdavė, kad ji dėl to nė kiek nepyksta.

Vidmantas neslepia, kad labiausiai mėgsta gaminti žuvų ir jūrų gėrybių patiekalus. „Įkvėpimo dažnai pasisemiu kelionėse. Kadangi dažniausiai poilsiauti keliaujame į šiltus kraštus, prie jūros, tad natūralu, kad ten visada randame kokį vietinį turgelį, pilną šviežių jūros gėrybių. Žuvų patiekalus mudu su Neringa labai mėgstame, namuose pats ir išrūkau žuvis. Keliaudami nepraleidžiame progos paragauti ir vietinio maisto, tad nauji skoniai įkvepia eksperimentuoti ir savo virtuvėje”, – pasakojo fotografas.

Vyras džiaugėsi, kad jam labai pasisekė, nes kavinės, restoranai kviečia jį fotografuoti patiekalų, tad fotografas gali iš arti pamatyti, kaip maistas ruošiamas, išgirsti daug vertingų patarimų, įgyti neįkainojamų žinių.

„Jau dabar ir pats galiu pakonsultuoti, kaip geriau paruošti vieną ar kitą patiekalą”, – neslėpė maisto mylėtojas.

Pasiteiravus, visgi kada jis jaučiasi laimingiausias, ar gamindamas, ar valgydamas, ar fotografuodamas maistą, vyras net nedvejodamas atsakė, kad didžiausią palaimą jaučia gamindamas.

Vidmantas sutiko pasidalyti su „Vasaros ekspreso“ skaitytojais, kaip gardžiai paruošti vėjažuves.

Rūkytos vėjažuvės

Vėjažuvės,

Druska,

Lauro lapai,

Pipirai,

Česnakas,

Kadagio uogos,

Kalendrų sėklos.

Šviežias, išvalytas vėjažuves Vidmantas rekomenduoja įtrinti druska ir nurodytais prieskoniais. Laikyti ne mažiau nei 4-5 val. Rūkyti apie 20-30 min. Šitaip paruoštas žuvis galima kepti ir keptuvėje ar orkaitėje apie 10-15 min.

Vasaros salotos

Pomidoras,

Agurkas,

Paprika,

Virtas kiaušinis,

Mėlynasis svogūnas,

Alyvuogės,

Salotų lapeliai,

Rūkyta arba kepta vėjažuvė,

Druska,

Pipirai,

Džiovintas raudonėlis,

Skiltelė cirtinos,

Alyvuogių aliejus.

Visus salotoms skirtus ingredientus gražiai išdėlioti lėkštėje, pabarstyti druska, pipirais, raudonėliu, apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Skanaus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder