Žydrūnas Savickas apie kovą su COVID-19: neturėtume būti avinų banda

Žydrūnas Savickas apie kovą su COVID-19: neturėtume būti avinų banda

„Koronavirusas, kuriuo mus gąsdino, pasirodo, ne toks jau ir baisus. Kur kas baisesnis virusas plinta tarp politikų ir televizijoje“, - sako stipriausiu pasaulio žmogumi tituluotas Žydrūnas Savickas.

Socialiniuose tinkluose ir viešojoje erdvėje plintančiai peticijai, jog A.Veryga turėtų būti teisiamas už įgaliojimų viršijimą, o sprendimai dėl COVID-19 būtų atšaukti, pritariantis galiūnas įsitikinęs, jog vykdomas totalus eksperimentas su žmonėmis.

„Manau, kad 6 mėnesiai yra didelis laiko tarpas, kai gali pamatyti visą paveikslą, kas vyksta. Pradžioje mes visi bijojome, žmonės tikrai buvo prigąsdinti, koks baisus yra tas koronavirusas, kad visi išmirsime.

Matėme reportažų, iš kitų šalių vaizdus, kaip mirusiuosius veža „furomis“, nors, kaip vėliau paaiškėjo, tie vaizdai buvo iš keltų katastrofų, kurios atsitiko prieš 7 metus.

Iš pradžių daugelis nesuprato, kas vyksta. Dabar jau aišku, kad viskas nėra taip baisu ir blogai. Manau, yra pažeista daug įstatymų, pagrindinis jų - žodžio laisvės principas. Žmonėms nebuvo galima reikšti jokios nuomonės, ji buvo trinama iš socialinių tinklų, iš „YouTube“. Tokio masinio draudimo net sovietmečiu nepamenu.

Dėl COVID-19 infekcijos buvo paskelbta pandemija, kurios, mano manymu, net negalima buvo skelbti. Nes epidemija yra skelbiama, kai būna 100 susirgimų 10 tūkst. gyventojų. O pas mus pandemija buvo paskelbta esant keliems susirgimams 100 tūkstančių gyventojų.

Ir visa valstybė uždaryta. Dėl to daug verslų ir įmonių bankrutavo, daug žmonių neteko darbo, buvo visiškai uždarytos gydymo įstaigos. Saugojomės nuo vienos, „privilegijuotos“ ligos, o žmonės mirė nuo kitų susirgimų.

Ir tai, kad nėra viešinama statistika apie žmonių mirties priežastis, išskyrus COVID-19, peržengia visas ribas. Neoficialūs statistikos šaltiniai teigia, kad dabar yra labai padidėjęs žmonių mirtingumas dėl to, jog žmonės negydomi nuo kitų susirgimų, laiku nediagnozuojamos ligos. Manau, kad būtent ponas Veryga yra labiausiai atsakingas už tai.

Aš jau nekalbu apie tai, kad, pasinaudojus pandemija, iš biudžeto buvo pavogta dešimtys, o gal net ir šimtai milijonų eurų.

Apsaugos priemonės, kaukės, plaučių vėdinimo aparatai buvo perkami ne iš jau veikiančių Lietuvoje įmonių, bet iš naujai įsteigtų, kurios niekada nevykdė jokios veiklos - buvo kuriamos įmonės draugų, giminaičių vardu ir įžūliai vagiama iš biudžeto.

Vagiama mūsų ateities kartų sąskaita, nes biudžetas yra nerenkamas - mes skolinamės pinigus“, - išskirtiniame interviu „Vakaro žinioms“ sakė galiūnas Ž.Savickas.

- Sakėte, jog jums malonu prisiminti laiką, kai A.Veryga kalbėjo tiesą, jog kaukių nešioti nereikia, nes jos neapsaugo. Ar turite ir atsakymą, kodėl jis pakeitė nuomonę?

- A.Veryga, kaip bet koks medikas, puikiai moka skaityti - ant kiekvienos pakuotės su kaukėmis yra parašyta, jog kaukės nuo viruso nesaugo. Tad ministras teisingai kalbėjo. Bet kai didieji prekybos tinklai, vaistinės užsipirko tų kaukių ir jas reikėjo parduoti, jo nuomonė pasikeitė.

Ar nekeistas sutapimas? Toks elgesys, kai medikas, žinodamas, jog kaukės neapsaugo, o dėvint jas neteisingai dar labiau platina virusą (žmonės dažniau liečia veidą rankomis, valgydami deda kaukes ant stalo, kitokių paviršių, ant kurių daugybė virusų) nedovanotinas.

- Šių dienų situaciją įvardijote sakydamas, jog gyvename laiku, kai melas yra tiesa. Koks melas šiandien jus labiausiai žeidžia?


- Neišskirčiau vieno melo, meluojama iš esmės. Visiems žinoma aksioma: jei kartosi melą daugybę kartų, tai taps tiesa. Kita vertus, ne tas melas šiandien yra blogiausias dalykas. Baisiausia, kad yra slopinami bet kokie alternatyvūs informacijos šaltiniai. Mums apskritai labai trūksta informacijos, pavyzdžiui, labai slepiama informacija apie testų patikimumą.

Žmonės dalijasi savo pastebėjimais ir patirtimi. Ir svarsto, jog galbūt didelė dalis tų vadinamųjų besimptomių ligos atvejų yra tiesiog nepatikimų testų rezultatas. Nes 14 dienų tokie žmonės būna izoliuoti, be darbo, be socialinio gyvenimo, o paskui sulaukia neigiamo testo - „ale pasveiko“. Bet klausimas, ar jie iš viso sirgo.

Ta pandemija, kurią tiksliau būtų vadinti plandemija, nes viskas vyksta kažkaip pagal planą, turi daug neatsakytų klausimų.

- Sakėte, jog į medicinos profesorių, turinčių kitokią nuomonę nei oficiali, įžvalgas neįsiklausoma. Bet turime daug profesorių, aktyviai ir nuolat reiškiančių savo nuomonę. Ką manote apie juos?


- Manau, yra tokių, kurie žino, kaip yra iš tiesų, bet „dirba“ ir kalba už pinigus, arba dėl kitokių paskatų. Jie yra nuomonės formuotojai. Tokių žmonių nėra daug, jie jau kalba 6 mėnesius. Ir vis gąsdina, nors jų prognozės, išsakytos pavasarį, nepasitvirtino, bet jie vis tiek nedingsta iš informacijos priemonių - dabar jie vėl gąsdina antra didele pandemijos banga.

Bet taip yra visame pasaulyje. Vyksta didelis žaidimas, tai globalus dalykas. Ir Lietuva mažai turi įtakos tame žaidime. Kiekvienoje šalyje yra profesorių, politikų, žurnalistų - jie užima svarbiausius postus.

Tokie žmonės atsirado neatsitiktinai, visi jie buvo buriami vienoje vietoje, studijuojant jiems mokėdavo stipendijas, universitetai buvo remiami iš privačių fondų, kurie dabar nori pasinaudoti pandemija, kad susigrąžintų savo investicijas. Tai buvo ilgas procesas. Kai viską sudedi į vieną paveikslą, pasidaro aišku.

Problema yra ne virusas, dirbtinis jis ar natūralus. Problema yra tai, kad priemonės, kovojant su COVID-19 infekcija, yra perteklinės.

- Kaip manote, ar ilgai žmonės kentės idiotiškas valdžios taisykles, pavyzdžiui, tą „kaukių cirką“ kavinėse?


- Manau, cirkas kavinėse yra tas lakmuso popierėlis, parodantis absurdo viršūnę. Tiesą sakant, žmonės galėtų kurį laiką su tomis kaukėmis pabūti, dėl jų dėvėjimo galėtų pakentėti, bet... Ką gi mes dabar išgirstame iš valdžios ar valdžiai bei privatiems fondams dirbančių profesorių?

Kad mes jau visada turėsime kaukes dėvėti. O patirtis rodo, ką jie pasako, tai už savaitės, žiūrėk, ir atsiranda nurodymas. Pasakė, kad užsikrėtimų atvejų daugės, ir po kelių dienų jų skaičius šoktelėjo. Einama link totalios žmonių kontrolės. Ir tos kaukės yra lyg savotiškas bandymas. Kiek, kontroliuojant žmones, ketinama nueiti, žino tik tie, kurie visa tai organizuoja.

Manau, Lietuvoje to dar niekas nežino - koks bus kitas žingsnis, Lietuva dar negavo instrukcijų.

Dabar visi laukia skiepų nuo COVID-19. Sakoma, trumpiausias terminas sukurti vakciną yra 7 metai. Kartais ji kuriama ir ilgiau. O šią vakciną norima sukurti per kelis mėnesius ir paskiepyti 70 proc. populiacijos.

Tai, manau, yra didžiausias eksperimentas žmonijos istorijoje. Ir jei tas eksperimentas praeis, tai Hitlerį galėtume vadinti šventu, palyginus su tais žmonėmis, kurie priims tokį sprendimą - nepatikrinta vakcina suskiepyti žmones.

Baisiausia, kad farmacijos kompanijos neprisiima jokios atsakomybės už žmogaus sveikatos sužalojimą. Tai iš tikrųjų yra baisu.

Mes esame maža šalis. Bet žmonės Londone, Berlyne labai stipriai jau pradeda priešintis tai pandemijos isterijai, perteklinėms apsaugos nuo viruso priemonėms. Ir pas mus jau žmonės pradeda eiti į gatves. Pasauliniu mastu toks judėjimas tik didės.

- O kaip jūs pats šiandien elgiatės, kalbu apie kaukes ir panašiai?


- Sporto klube, ačiū Dievui, kaukių nereikia, nes sportuoti su kauke reiškia turėti širdies problemų.

Maisto pirkti einu į lauke esantį turgų, neinu į prekybos centrus - stengiuosi vengti vietų, kur reikia dėvėti kaukes. Laikausi socialinio atstumo, plaunu rankas, stiprinu imunitetą ir manau, kad tie trys dalykai, o ne kaukės, yra esminiai, kovojant su virusu.

Ž. Savickas savo „Facebook" paskyroje dalinasi ir štai tokiu vaizdo įrašu:

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder