Kodėl negalima gyventi su nemylimu žmogumi?

Kodėl negalima gyventi su nemylimu žmogumi?

Žmonės sudaro santuokas dėl įvairių priežasčių: meilės, nėštumo, vienatvės, pinigų, socialinės padėties, verslo ar net būsto. Daugiausia santuokų paskatina vienatvės baimė. Gąsdina vieniša senatvė, o šeima suteikia savotišką garantiją ateičiai.

Nemažai žmonių sutinka sujungti likimus pagal principą „pagyvensime – priprasime“. Ir vis tiek geriau pasirinkti vienatvę nei santykius be meilės. Kodėl?

Neteisingas laimės supratimas

Visuomenė ir žiniasklaida nuolat propaguoja, kad vieniši žmonės (vyrai ir moterys) negali būti laimingi. Vieniši žmonės piešiami kaip nevykėliai, nesugebantys susikurti asmeninio gyvenimo, turintys sveikatos, santykių, karjeros problemų. Net prestižiniuose darbuose pirmenybė teikiama šeimą turintiems asmenims.

Atsakykite sau nuoširdžiai: ar daug pažįstate laimingų porų? Ar jūsų tėvų santuoka buvo ideali? Ar jūsų draugai nesistengia bet kokiu pretekstu ištrūkti iš namų, kad pailsėtų nuo šeimyninio gyvenimo?

Visas iš pažiūros laimingas poras galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų (ir tai, dar niekas nežino, kas iš tikrųjų vyksta šeimos viduje), o nelaimingos poros supa jus visur ir visada. Šalia būnantis kitas žmogus, kuriam esate abejingi, nepadarys jūsų laimingais. Šeimos laimę sudaro vienintelis pagrindas – meilė. Be meilės, bus tik du visiškai svetimi sugyventiniai.

Vieni suvaržymai

Pradėdami bendrą gyvenimą su kitu žmogumi, jūs prarandate dalį savo laisvės, o mainais gaunate papildomų įsipareigojimų. Jūsų gyvenimas taps standartiniu, įprastu ir nuspėjamu, jame nebus vietos jūsų poreikiams ir troškimams. Jūs gyvensite „kaip visi“ ir kaip priimta jūsų aplinkoje. Teks ištisas paras taikytis ir pratintis vienam prie kito , be jokių pertraukų ir išeiginių. Gyvenimas be meilės virs jums pragaru, kuriame svajosite apie vienatvę, kad galėtumėte laisvai atsikvėpti. Supraskite, kad partnerio paieškos nesuteikia sėkmingo gyvenimo garantijos.

Abejingumas © Pixabay.com

Santykiai dėl santykių – utopija

Kai jūs vienas turite visišką pasirinkimo laisvę visais atvejais, darote, ką norite, einate, kur norite, susitinkate, su kuo norite. Jūsų niekas nevaržo, neriboja, nebent jūs patys norite save suvaržyti. Jeigu nejaučiate meilės savo partneriui, jums geriau pasirinkti gyvenimą nesusituokus, „svečių“ santuoką ar „meilę per atstumą“.

Jeigu norite būtent su šiuo žmogumi sulaukti senatvės, nes jūsų sąjunga daro jus laimingu, tai drąsiai susiekite su juo savo likimą. Jeigu tarp jūsų vyksta dažni konfliktai, barniai, nutylėjimai, o svarbiausia – nėra pasitikėjimo ir dvasinio artumo, tai tokia santuoka pasmerkta žlugti.

Socialiniai ryšiai

Ryždamiesi gyventi su nemylimu žmogumi, jūs sutinkate palaikyti santykius su jo giminėmis, draugais ir pažįstamais. Jums teks vaidinti nemalonų vaidmenį, apsimetinėti ir veidmainiauti, bendraujant su visiškai svetimais žmonėmis. Kitas dalykas, jei esate vieniši.

Tada galite bet kuriuo momentu išeiti iš vakarėlio, pasiteisindami svarbiais reikalais. Kai užsimanote pabendrauti, galite nueiti į barą, naktinį klubą, parodą ar kokį nors renginį ir laisvai pasikalbėti su nepažįstamais žmonėmis. Jums neteks nuolat gręžiotis į partnerį ir gaudyti jo smerkiančio žvilgsnio.

Elgsitės taip, kaip norėsite, neužgaudami niekieno jausmų. Kokia prasmė susieti savo gyvenimą su žmogumi, kuriam nejaučiate jokių šiltų jausmų?

Vienatvė dviese

Jeigu esate vidujai nelaimingi, tai kitas žmogus jums laimės nesuteiks. Juo labiau jeigu jūs patys nejaučiate jam meilės. Stengdamiesi gyventi kaip visi, jūs išsižadate asmeninės laimės. Po kurio laiko pradėsite jausti savo partneriui neapykantą ir susierzinimą, kuris nulems nepasitenkinimo ir vidinės tuštumos jausmą. Tapsite vienišu žmogumi vienutėje, į kurią save patys pasodinote.

Bet kokie santykiai yra bendras abipusis darbas. Jeigu jūs nekenčiate šito darbo, nesulauksite sėkmės. Leisdamiesi į santykius be meilės, jūs darote nelaimingą ne tik save, bet ir savo partnerį.

Šis straipsnis nepropaguoja vienatvės, atvirkščiai, ragina kurti tvirtus, sveikus meilės santykius.

Ką jūs pasirinksite?

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder