500 mln. vaikų dėl prastos mitybos gresia neišsivystymo pavojus

500 mln. vaikų dėl prastos mitybos gresia neišsivystymo pavojus

Per ateinančius 15 metų pusė milijardo vaikų gali užaugti fiziškai ir psichiškai neišsivystę, nes jie negavo pakankamai maisto, savo pranešime rašo už vaikų teises kovojanti organizacija "Save the Children", skelbia BBC.

Remiantis pranešimu, reikia gerokai daugiau pastangų, norint įveikti nevisavertės mitybos problemą vargingiausiose pasaulio šalyse.

Organizacija išsiaiškino, jog daug šeimų negali nusipirkti mėsos, pieno ar daržovių.

Tyrimas buvo atliktas Indijoje, Bangladeše, Peru, Pakistane ir Nigerijoje - valstybėse, kuriose gyvena pusė prasčiausiai pasaulyje besimaitinančių vaikų, informavo tarptautinė agentūra "Globescan".

Vienas iš šešių tėvų teigė, kad jo vaikai nelanko mokyklos, kad padėtų uždirbti maistui.

Trečdalis tyrime dalyvavusių tėvų pripažino, jog jų vaikai skundžiasi, kad nėra ko valgyti.

Anot "Save the Children", rekordinės maisto kainos dar labiau pablogino situaciją ir gali pakenkti pažangai, kuri buvo padaryta siekiant sumažinti vaikų mirtingumą.

"Pasaulis padarė dramatišką pažangą, kai vaikų aukų skaičius nuo 12 mln. buvo sumažintas iki 7,6 mln. Tačiau ši pažanga liks to paties lygio, jeigu mes nesusidorosime su prastos mitybos problema", - sakė "Save the Children" generalinis direktorius Justin Forsyth.

"Save the Children" pranešime rašoma, jog kas ketvirtas vaikas pasaulyje yra žemo ūgio. Tai reiškia, jog dėl prastos mitybos tokių vaikų kūnas ir smegenys nėra galutinai išsivystę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder