Globėjai apdovanoti „Gerumo žvaigždėmis“

Globėjai apdovanoti „Gerumo žvaigždėmis“

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiandien pagerbė likimo nuskriaustus vaikus priglaudusius globėjus. Septintojoje vaikus globojančių šeimų ir šeimynų konferencijoje „Priglausk mane“ penkiolikai globėjų buvo įteiktos „Gerumo žvaigždės“ ir padėkos raštai.

Jau tradiciniu tapusiu renginiu siekiama išreikšti pagarbą globėjams, kurie ryžosi padėti tiems, kam labiausiai reikalinga pagalba ir meilė. Taip pat konferencijos tikslas suteikti visuomenei daugiau informacijos apie globos naudą ir iššūkius, paskatinti daugiau suaugusiųjų apgalvoti galimybę priglausti tėvų ar globėjų neturintį vaiką.

„Viltis negimsta mostelėjus stebuklinga lazdele. Tik veiksmai gali šį ratą, kai vaikus apleidžia tėvai – patys augę apleistose šeimose ar nejusdami motinos meilės ir tėviškos šilumos, pasukti atgal. Šiandienos renginyje kalbame labai jautria tema. Džiaugiuosi, kad turime puikių žmonių, kurie imasi globoti vaikus, suteikia jiems šilumą ir įžiebia džiaugsmą jų akyse. Dėkoju jiems ir tikiuosi, kad jų pavyzdžiu paseks vis daugiau žmonių“,- savo kalboje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šių metų konferencijos tema – globojamo vaiko ir jo biologinės šeimos ryšio palaikymas. Jos metu specialistai skaitė pranešimus apie vaiką ir jo istoriją, globotinio poreikį bendrauti su biologine šeima, kaip įveikti priešiškumą ir neigiamas nuostatas globojamo vaiko biologinių tėvų atžvilgiu. Be to, globėjai pasidalino savo patirtimi, kaip jų globotiniai palaiko ryšį su biologinėmis šeimomis, ką išgyvena vaikai, kokią įtaką jiems daro toks bendravimas.

Konferenciją kasmet organizuoja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetu bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

2012 metų duomenimis, metų pabaigoje Lietuvoje buvo 10 tūkst. 542 tėvų globos netekusių vaikų, 6105 iš jų augo globėjų šeimose ir 407 – šeimynose.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder