Gyventojų apklausa ir vėl atidėta

Gyventojų apklausa ir vėl atidėta

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos nariai ir vėl galutinai nenusprendė, kada ir kaip turėtų būti vykdoma gyventojų apklausa, kurios metu būtų sužinota uostamiesčio gyventojų nuomonė įvairiais su aplinkosauga susijusiais klausimais.

Planuota tokią apklausą vykdyti rugsėjo pabaigoje, tačiau jau dabar aišku, jog į šį terminą spėta nebus. Tarybos nariai ir vėl pritarė, jog apklausa reikalinga, tačiau būtina keisti klausimų formuluotę.

Klaipėdos miesto mero pavaduotojo Artūro Šulco teigimu, net ir patys klausimų teikėjai supranta, kad jie suformuluoti nemoksliškai, ne pagal psichologijos pagrindus ir gali iššaukti priešingus arba prieštaringus atsakymus.

Tarybos posėdžio metu bendru sutarimu nutarta pavesti savivaldybės administracijai parengti apklausų rengimo tvarką, kuri turėtų apimti klausimus nuo organizavimo iki finansavimo.

Klaipėdos miesto meras buvo įpareigotas sudaryti darbo grupę, kuri parengtų galutinius klausimų tekstus.

Tarybos narių paprašyta iki spalio 5 dienos pasiūlyti ne klausimus, nes jie nėra specialistai, o galimas apklausos temas. Jos vėliau būtų redaguojamos minėtoje darbo grupėje ir galutiniame variante pateikiamos kaip klausimai.

Tik po šių veiksmų bus galima kalbėti apie planuotos apklausos rengimą.

"Strateginiuose savivaldybės planuose apklausos yra numatytos ir visi bendru sutarimu mano, kad apklausa reikalinga. Joje galėtų būti keliolika, o gal ir keliasdešimt klausimų. Pavyzdžiui, apie suskystintų dujų terminalo statybą, dangoraižių Melnragėje statybą, Atgimimo aikštės tvarkymą, gamtosaugos klausimus ir panašiai. Todėl priėjome bendro konsensuso, kad tam reikia pasiruošti tinkamai", - sakė A. Šulcas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder