Į Lietuvą atkeliauja „YouTube Kids“

Į Lietuvą atkeliauja „YouTube Kids“

Jau nuo birželio 30 d. Lietuvoje veikia „YouTube Kids“ platforma. Visas jos turinys sukurtas būtent vaikams. Šioje platformoje vaikams patinkančius vaizdo įrašus bus galima rasti ypač paprastai, vos kelių mygtukų paspaudimu tėvai galės parinkti norimus vaikiškus kanalus ir apriboti vaikų buvimo prie ekranų laiką.

„YouTube Kids“ platformoje galima rasti vaikų mėgstamus animacinius filmus, žiūrėti mokomuosius vaizdo įrašus ir atsakyti į įvairius klausimus apie matematiką, gamtą ir kitas sritis, klausyti vaikiškų dainų. Naudojantis „YouTube Kids“ mėgautis vaikišku turiniu taps paprasta ir lengva.

Nuo to laiko, kai prieš 5 metus „YouTube Kids“ startavo JAV, ji tapo viena populiariausių vaikų programų platformų ir pagaliau pradeda veikti Lietuvoje. Programėlę galima nemokamai parsisiųsti ir naudoti telefone, planšetiniame kompiuteryje ar dideliame ekrane pasitelkus „ChromeCast“, „Apple TV“, žaidimų pultus ar išmaniąją televiziją.

Štai 5 geriausios „YouTube Kids“ suteikiamos galimybės, kurias Lietuvos šeimos tikrai įvertins:

• visai šeimai skirtas turinys. „YouTube Kids“ turinys yra orientuotas į visą šeimą. Vaikai čia gali patenkinti savo smalsumą ir išlaisvinti vaizduotę naudodamiesi kanalais ir grojaraščiais, suskirstytais į keturias kategorijas: „Laidos“, „Muzika“, „Mokymasis“ ir „Naršykite“;

• partnerių kolekcijos. Vaikai gali mėgautis patikimų kanalų kolekcijomis įvairiomis temomis – nuo menų, amatų iki muzikos, sporto, mokslo ir kt. Tėvai vaikams gali lengvai parinkti norimas kolekcijas ir temas;

• vartotojų patogumas. Dideli vaizdai, spalvingas dizainas ir aiškiai matomos piktogramos leidžia mažiesiems lengvai naudotis platforma. Tėvams pirmą kartą atidarius programėlę paaiškinama, kaip „YouTube Kids“ filtruoja ir rekomenduoja turinį;

• tėvų patvirtintas turinys. Į programėlę yra įtraukta daugybė funkcijų, galinčių padėti tėvams kontroliuoti vaikų žiūrimą „YouTube Kids“ turinį. „Patvirtinto turinio“ režimas leidžia tėvams parinkti tam tikrus vaizdo įrašus ir kanalus, kuriuos galėtų žiūrėti vaikai. Tai padaryti itin lengva. Taip pat tėvai gali pasirinkti, ar įjungti paieškos režimą, ar ne;

reklama

• ribotas laikas, praleidžiamas prie ekranų. Dėl įdiegto laikmačio tėvai gali lengvai apriboti vaikų „YouTube Kids“ platformos žiūrėjimo laiką, pavyzdžiui, iki 30 minučių. Programėlė automatiškai praneša vaikui, kai jam skirtas žiūrėjimo laikas baigiasi.

„YouTube Kids“ kūrėjai labai stengiasi, kad platformoje pateiktas turinys būtų tinkamas vaikams ir šeimai, tačiau jokia sistema nėra tobula. Jei tėvai randa susirūpinimą keliantį vaizdo įrašą, jie gali lengvai apie tai pranešti ir padėti tobulinti platformą.

„Džiaugiamės, kad „YouTube Kids“ pradeda veikti Lietuvoje. Ši platforma buvo sukurta atsižvelgiant į tėvų ir vaikų poreikius, siekiant suteikti galimybę žiūrėti puikius vaizdo įrašus tomis temomis, apie kurias norima sužinoti daugiau. „YouTube Kids“ yra saugesnė, būtent vaikams skirta vaizdo įrašų platforma, kurios turinį tėvai gali kontroliuoti ir parinkti pagal individualius šeimos poreikius“, – sako „YouTube“ turinio vaikams ir šeimai plėtros Europoje, Viduriniuose Rytuose ir Afrikoje vadovas Gregas Dray’us.

„YouTube Kids“ programėlę galite parsisiųsti iš „Google Play“ ar „Apple Store“.

***

Apie „YouTube Kids“

⦁ „YouTube Kids“ veiklą pradėjo 2015 m. vasarį. Ši platforma veikia 79 šalyse ir yra išversta į 32 kalbas.

⦁ „YouTube Kids“ programėlė jau atsisiųsta dešimtis milijonų kartų, kiekvieną savaitę vaizdo įrašus joje žiūri dešimtys milijonų aktyvių vartotojų, o peržiūrų skaičius platformoje siekia daugiau nei 160 milijardų.

⦁ „YouTube Kids“ skirta 3–12 metų vaikams. „YouTube“ platforma skirta vyresniems nei 13 metų asmenims.

⦁ „YouTube Kids“ galite naudoti išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje (turi būti įdiegta „iOS 7“ arba „Android 4.1“ ar naujesnės versijos operacinė sistema) arba televizoriuje, pasitelkę „ChromeCast“, „Apple TV“ arba „Android TV“, žaidimų pultus ar išmaniąją televiziją.

⦁ Vaikams nereikia „Google“ paskyros, kad galėtų naudotis „YouTube Kids“. Neįmanoma į šią platformą įkelti vaizdo įrašų ar komentuoti jos turinio. „YouTube Kids“ yra skirta tik žiūrėti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder