Kazimierinių šventė "Nykštuko" mokykloje-darželyje

Kazimierinių šventė "Nykštuko" mokykloje-darželyje

Kovo 4-ąją, Šventojo Kazimiero dieną, paminėjo ir Klaipėdos mokykla-darželis "Nykštukas".

Įstaiga daug dėmesio skiria etnokultūriniam ugdymui, dalyvauja etnokultūriniuose projektuose, todėl ši šventė jau seniai yra tapusi tradiciniu mokyklos-darželio renginiu, kuriame dalyvauja visa bendruomenė. Ypač šiai šventei ruošiasi pradinių klasių mokiniai - su auklėtojomis, mokytojomis prisimena senuosius lietuviškus amatus, drauge su tėveliais, močiutėmis, seneliais pagamina įvairių gražių dirbinėlių, mezginėlių, nulipdo molinukų, kuriuos išmaningai įsirengę prekystalius mokyklos-darželio salėje parduoda mūsų įstaigos Kaziuko mugėje.

Šiemet šventė prasidėjo ypač griausmingai - kvieslys, "nykštukiečių" draugas, dalyvaujantis dažname įstaigos renginyje, Antanas Butkus iš Klaipėdos universiteto Menų fakulteto, pūsdamas ragą, sukvietė visą mokyklos-darželio bendruomenę į salę, gražia kvieslio oracija pasveikino visus susirinkusiuosius ir priminė, kuo Lietuvos žmonėms ši šventė yra reikšminga ir unikali.

O kokia šventė be padainavimų, be smagių patrepsėjimų? Meninio ugdymo mokytojos Reginos Šmitienės vadovaujami pradinių klasių mokiniai parodė susirinkusiems vaikams, jų tėveliams, pedagogams smagią programą, į kurią įsijungė visi dalyvavusieji ir kurioje netrūko nei smagių dainų, nei šokių, nei pašmaikštavimų.

Pašokus, padainavus, visi skubėjo gardžių pyragėlių, mezginėlių, karpinėlių, vėrinėlių bei kitų grožybių įsigyti. Visos bendruomenės sutarimu - didžioji dalis pinigėlių už parduotas gėrybes skirta įstaigai, besirūpinančiai beglobiais gyvūnais, "5 pėdutės".

Šventė pasibaigė, tačiau visiems dalyvavusiems liko geri įspūdžiai, besidžiaugiant ne tik pavasariu, ne tik dainomis ir šokiais, pagamintų dirbinėlių gražumu, vaikų išradingumu, bet ir pasidalintu gerumu, tiesiant nors ir mažą rankelę, tačiau didele atjauta beglobiams gyvūnėliams vaikų širdelėse.

Romualda POŠKIENĖ, Klaipėdos "Nykštuko" mokyklos-darželio auklėtoja

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder