Knyga gyva, kol skaitoma

Knyga gyva, kol skaitoma

Buvusioje A. Rubliovo mokykloje įvyko rusiškos knygos šventė, skirta uostamiesčio senjorams. Jos metu buvo dalinamos uždaromos bibliotekos knygos, kad jos sulauktų ilgesnio gyvenimo.

Renginys sulaukė netikėto gyventojų dėmesio. Nuo pat pirmos minutės iki vėlyvos popietės bibliotekoje vos tilpo norintieji priglausti knygas, pamatyti senjorų namus, pasikalbėti su senjorais, kurie čia kuriasi, pasidomėti, kaip garbaus amžiaus žmonės susibūrė į klubus ir moka taip įdomiai leisti laisvalaikį.

Svečiai, neradę tinkamos knygos, galėjo pasiklausyti vokalinio ansamblio "Ryto pašvaistė". Vadovas Povilas Grajauskas pakvietė prisijungti mėgstančius dainą ir organizavo rinktinį vokalinį ansamblį, kuris atliko žinomas lietuvių, ukrainiečių liaudies ir populiarias rusų atlikėjų dainas. Vyravo džiugi draugiška atmosfera, nors bibliotekos uždarymas daugeliui buvo jaudinamai graudus, nes joje daug laiko praleisdavo, kai mokėsi patys, po to jų vaikai ir net anūkai.

Apibendrinant dalyvių aktyvumą, diskusijas ir pastebėjimus, džiugu, kad šeštadienio popietę daugiau nei tūkstantis knygų rado naujus namus, mylinčius skaitytojus.

Asociacijos senjorai susipažino su dalimi bendruomenės, kuri nuo šiol galės prisijungti prie renginių ne tik kaip žiūrovai, bet ir tapti dalyviais.

Tai pirmas žingsnis darant Senjorų namus traukos centru.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder