Kompensacijų kuriozai: kol nepasiūlė - neturi teisės ko nors norėti

Kompensacijų kuriozai: kol nepasiūlė - neturi teisės ko nors norėti

"Viena ranka duoda - kita atima", - šitaip lakoniškai būtų galima įvertinti šalies valdžios pažadus trumpinti socialinio būsto laukiančiųjų eiles, neva sudarant jiems galimybę pasinaudoti nauja paramos forma - gauti dalinę kompensaciją už legaliai nuomojamą butą.

Atrodytų, mechanizmas jau įjungtas - ir tvarka galioja, ir tokioms kompensacijoms skiriami milijonai, bet vėl bėda - savivaldybės tų pinigų taip ir nepanaudoja. Ir tikrai ne todėl, kad niekas iš skurdžiau gyvenančių žmonių nenori tokių kompensacijų.

Mėnesio pajamos - 200 eurų

Klaipėdietė Ligita (pavardė redakcijai žinoma. - Autor. past.) viena augina 4 mažamečius vaikus. Moteris sakosi kas mėnesį turinti išsiversti vos už 200 eurų - tiek ji gauna už vaikus, ir tai esančios visos mėnesio pajamos.

Kadangi moteris savo būsto neturi, jį nuomojasi, o savo gyvenamąją vietą, kaip ir daugelis jos likimo brolių, yra deklaravusi prie Klaipėdos miesto savivaldybės.

"Už buto nuomą moku 60 eurų, dar reikia sumokėti ir komunalinius mokesčius, tad nelabai ir pati suprantu, kaip reikia išmaitinti savo vaikus", - teigė 30-metė moteris.

Mažiausiam jos vaikui dar nėra ir trejų, tad moteris dar tebesėdi su juo namuose. Šeimoje dar auga penkerių, septynerių ir aštuonerių metų vaikai.

Akivaizdu - į ilgą socialinio būsto laukiančiųjų eilę įrašyta Ligita yra reali pretendentė gauti bent dalinę kompensaciją už nuomojamą butą. Pagal pernai pradėjusią galioti Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo tvarką teoriškai atrodytų viskas paprasta - tereikia valdininkams pristatyti Registrų centre įregistruotą su būsto savininku sudarytą nuomos sutartį ir finansinė našta moteriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder