"Maltiečių sriuba" - iš mero rankų

"Maltiečių sriuba" - iš mero rankų

Lėkštė garuojančios sriubos sušildo labiau už tūkstantį pagalbos pažadų, - savo kasdiene veikla savanoriškos pagalbos vienišiems senjorams idėją propaguojantis "Maltos ordinas" sekmadienį kvietė klaipėdiečius aukoti pinigų ir ragauti sriubos, kurią pilstė žinomi visuomenės veikėjai.

Maltos ordino pagalbos tarnybos palapinėje, vakar įsikūrusioje Teatro aikštėje, šeimininkavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, dainininkas Edmundas Kučinskas bei aktorė Nijolė Narmontaitė.

"Sriuba visada yra gerai, o ypač - karšta, ir dar tokiu oru. Prašom, ragaukite", - klaipėdiečius ragino meras, uoliai darbuodamasis samčiu.

Anot V. Grubliausko, su Maltos ordinu jis susipažino dar dirbdamas Seime, kai Vilniuje vyko didžioji sriubos dalijimo akcija. "Man patiko nesumeluotas nuoširdumas, kurio kupini šios organizacijos renginiai ir veikla, tad mielai prie jos prisidedu", - sakė miesto galva.

"Maltiečių sriubos" projektas, anot Maltos ordino pagalbos tarnybos Lietuvoje prezidento ir Klaipėdos grupės vadovo dr. Romo Abunevičiaus, yra tęstinis. Iniciatyvos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į būtinumą padėti vienišiems skurstantiems senoliams bei surinkti lėšų pagalbos projektui "Maistas ant ratų".

"Darbo dienomis seneliams išdalijame po lėkštę sriubos. Ne vienam iš jų tai yra bene vienintelė galimybę pavalgyti karšto maisto ir pabendrauti", - sakė R. Abunevičius.

Vien uostamiestyje Maltos ordino savanoriai reguliariai aplanko 25 vienišus senjorus. Pageidaujančius gauti tokią pagalbą yra daug daugiau. Visoje šalyje Maltos ordino pagalbos tarnyba, organizacijos padalinys Lietuvoje, globoja 400 garbaus amžiaus žmonių.

Kalėdinė labdaringa nacionalinė iniciatyva "Maltiečių sriuba" Lietuvoje vyks visą mėnesį, ją vainikuos koncertas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder