Net ir psichai turi teises

Net ir psichai turi teises

Kaimynų noro uždaryti žmogų į psichiatrijos ligoninę neužtenka. Juolab kad tie kaimynai sugeba tik tarpusavy paburbuliuoti. Gal tik vienas kuris išdrįsta dar į laikraščio redakciją paskambinti. Tačiau paraginti parašyti oficialų pareiškimą policijai jie sprunka į krūmus.

Į redakciją paskambinusi Naujakiemio gatvės gyventoja skundėsi, esą šiame mikrorajone gyvena triukšmaujantis ir įtampą tarp gyventojų keliantis vyriškis. Jis, pasak moteriškės, ne tik garsiai šaukia, vaikščiodamas po kiemą, bet ir atiminėja žaidžiančių vaikų daiktus, mokyklinius reikmenis.

"Gal jis psichinis ligonis? Tuomet jo vieta - specialioje gydykloje", - kurstė klaipėdietė.

Šiame mikrorajone gyvenanti "Vėtrungės" seniūnaitė Ingrida Kuzminskienė patvirtino, kad kaimynystėje gyvena triukšmingaii besielgiantis vyriškis.

"Pati jį mačiau keletą kartų, ir dukrą sykį išgąsdino. Tačiau gyventojai oficialiai nesikreipė ir jokios pagalbos neprašė", - kalbėjo moteris.

Medikai kategoriškai nesutinka su nuomone, kad žmogų reikia priverstinai gydyti.

"Kiekvienas asmuo turi teisę apsispręsti, ar jam gydytis, ar ne. Aišku, kaimynų norai gali būti kitokie. Jei jiems atrodo, kad kuris nors asmuo pažeidinėja viešąją rimtį, pirmiausia turi kreiptis į policiją. Jei atvykusiems pareigūnams triukšmaujantis asmuo panašus į ligonį, jie kviečia greitąją pagalbą ir pilietis atvežamas į Psichiatrijos skyrių", - sakė Algirdas Narinkevičius, Respublikinės Klaipėdos ligoninės Psichiatrijos filialo vadovas.

Tačiau kol kas oficialiai nė vienas šio kvartalo gyventojų dėl triukšmingojo kaimyno į policiją nesikreipė. Tą "Vakarų ekspresui" patvirtino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos tyrėjas Vilius Jonušas.

"Šią teritoriją kuruojame pasikeisdami. Pastarąjį mėnesį ji buvo priskirta man, tačiau nė vieno oficialaus gyventojų skundo dėl neadekvačiai besielgiančio asmens nesulaukėme.

Tiesa, su vienu piliečiu, panašiu į nupasakotąjį, teko bendrauti. Jis pats skundėsi, esą žaidžiantys vaikai ištrypė po langais pasodintus želdynus, tai jis tik nuspyrė tolyn kamuolį. Susidariau įspūdį, kad jis ir pykstasi su vaikais, kurie žaidžia aplink tas jo gėles. Tikrai nekilo jokių įtarimų, kad jis būtų sutrikusios psichikos. Jei kuriam nors gyventojų kyla įtarimas, tegu rašo pareiškimą", - patarė pareigūnas.

Praėjusių metų vasarą toje pačioje Naujakiemio gatvėje, tik kitame name, gyvenantis asmuo sutrikdė rimtį, kai pro savo buto langus ėmė mėtyti baldus, buitinę techniką, įrankius. Pasak aplinkinių namų gyventojų, vaikinas bute gyveno vienas. Kaimynai gūžčiojo pečiais paklausti, kodėl savo elgesiu dažnai stebinantis vyras staiga pratrūko nevaldomai. Daugiausia baimės jis įvaręs moterims. Ne kartą kildamas liftu jis bandė priekabiauti, siūlė pasimylėti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder