Tai, dėl ko santykius dar sunkiau suprasti – meilė, seksas ir hormonai!

Tai, dėl ko santykius dar sunkiau suprasti – meilė, seksas ir hormonai!

Vidiniai mūsų kūno procesai, kurie vyro ir moters skirtingus pasaulius sujaukia dar labiau.

Hormonų poveikis

Testosteronas yra vyriškas hormonas, kuris yra tiek pas moteris, tiek pas vyrus. Analogiškai yra ir moteriškas hormonas – estrogenas. Neįtikėtina kaip atrodyti, kaip elgtis, kaip jaustis gali priversti mažiausi hormonų pusiausvyros pakitimai. Toliau apie juos!

Testosteronas – vyriškoji vyrų ir moterų dalis!

Testosteronas – tai vyriškas hormonas, kurio padidėjęs kiekis didina vyrams būdingas charakteristikas, o per mažas kiekis lemia didesnę moteriškų hormonų pusiausvyrą.

Padidėjusią testosterono pusiausvyrą nusako: padidėjęs agresyvumas, plaukuotumas, geresnis susigaudymas erdvėje, tiksliuosiuose moksluose, padidėjęs lytinis potraukis. Taip pat didesnį testosterono kiekį turi vyrai ir moterys, kurie užima aukštas pozicijas, siekia karjeros, mat būtent vyriškas hormonas yra atsakingas už visą šį ambicingumą.

Testosteroną gali slopinti liga, stresas, kai kurie vaistai (kontraceptinės tabletės). Pavyzdžiui, moterys PMS laikotarpiu jaučia sumažėjusį testosteroną ir tuo pačiu sumažėjusį gebėjimą orientuotis erdvėje, spręsti matematines užduotis (geriau tuo metu nelaikyti tokio tipo egzamino). Taip pat testosteroną „degina“ sportuojantys vyrai, tačiau tai pasireiškia tik tuo, kad tokie vyrai yra ramesni ir ne taip linkę į agresiją.

Daugiausiai testosterono pas mūsų gyvenamos vietos žmones aptinkama rudenį. Kodėl? Atsakymas labai paprastas. Lengviausia palikuonį į pasaulį atvesti ir išlaikyti jo gyvybę yra būtent vasarą, tad pradėti atžalas tokiu atveju reikia rudenį. Jeigu kalbėtume apie dienos metą, vyrai didžiausią lytinį potraukį jaučia prieš išeinant į medžioklę – ryte, o štai vakare jis sumažėjęs jau 30%.

Apskritai testosteronas stiprina kaulus, raumenis, aprūpina juos cholesteroliu.

Estrogenas – moteriškumas visame kame!

Estrogenas – tai moteriškas hormonas, kurio didesnė pusiausvyra lemia moteriškas charakteristikas, o sumažėjimas – vyriškas.

Padidėjusią estrogeno pusiausvyrą nusako: sumažėjęs agresyvumas, mažesnis plaukuotumas, prastesnis susigaudymas erdvėje, iškalbos pagerėjimas. Pas moteris estrogeno kiekis padidėja per menstruacijas. Yra kalėjimų, kuriuose norint sumažinti vyrų agresyvų elgesį jiems specialiai yra leidžiamos moteriškų hormonų dozės.

Estrogeno kiekis pas moteris sumažėja po menstruacijų, kuomet jaučiamas geresnis susigaudymas erdvėje, bet paprastėjusi iškalba.

Estrogenas yra natūralusis skausmo mašintojas, mažinantis galvos, kaklo skausmus bei artrito sukeltą skausmą. Siejasi su tvirtesniai moterų kaulais, geresne širdies ir kraujagyslių sistema.

Hormonų reikšmė žmogaus lyčiai, orientacijai, smegenims!

Prieš tai rašiau apie hormonų pusiausvyrą, kuri gali turėti įtakos kasdienėse situacijose, tačiau minimaliai ir net ne visada tai pastebėsite, tačiau svarbu paminėti tai, kad mūsų tėvai mums perduoda pradinį abiejų hormonų kiekį, kuris perduodamas dar esant pas mamą įsčiose. Nuo tos perduotų hormonų pusiausvyros 6-8 nėštumo savaitę priklausys kokie lytiniai organai susiformuos bei ar moteriškos ar vyriškos smegenys…

Na, sakykime tėvai dar prieš gimstant mums suteikia 120vnt. moteriškų hormonų. Tėčio spermatozoidas, apvaisinęs mamos kiaušinėlį, lemia tai, kad gims mergaitė. Moteriškų hormonų rezervas, kurį gauname iš tėvų visų pirma yra panaudojamas tam, kad būtų suformuoti moteriški lytiniai organai, sakykime prireikia 80vnt. Tuomet likutis paskiriamas smegenims – 40vnt. Bet smegenims dar trūksta 40vnt. Juos užpildo vyriškas hormonas. Rezultate turime mergaitę, kuri turi moteriškus lytinius organus, tačiau smegenis, kurios yra pusiau moteriškos ir pusiau vyriškos. Nemaža tikimybė, kad tokia mergaitė užaugusi bus biseksuali.

Tikiuosi, kad paaiškinau suprantamai. Man žinios apie tokį hormonų pasiskirstymą buvo šis tas naujo. Juk tai reiškia, kad homoseksualumas yra įgimtas ir tai yra tėvų palikimas, kurį jie mums įduoda dar prieš gimstant. Tai reiškia, kad berniukas su moteriškomis smegenimis mąsto moteriškai, todėl jis turi didelę galimybę tapti homoseksualiu. Tai, kad orientaciją, lytį ir smegenų tipą nulemia dar prieš gimstant įrodo ne vieni tyrimai. Pavyzdžiui, tik gimusius identiškus dvynius atskiria ir jie auga skirtingose šeimose. Jeigu vienas iš dvynių yra homoseksualus, 70% tikimybė, kad antrasis net ir nepažinodamas brolio bus taip pat homoseksualus.

O dar labiau susimąstyti verčia kitas dalykas. Visi gyvuliai, kurie yra auginami prekybos centrų mėsai, yra auginami su moteriškais hormonais (nes šie tukina gyvulius). Valgydami tą mėsą mes didiname moteriškų hormonų pusiausvyrą mūsų kūne. Neseniai teko kalbėti su viena išankstinės diagnostikos atstove, ji pasakojo, kad šiandien yra vienetai vyrų, kurie turi ne padidėjusį, o normalų moteriškų hormonų kiekį. Moterys taip pat jų turi per daug. Viskas dėl maitinimosi ta mėsa. Tėvai patys turėdami per daug šio hormono į pasaulį atveda vaikus su moteriškų hormonų pertekliumi.

Nereikėtų pamiršti, kad homoseksualumą lemia ir aplinkos įtaka augant, tačiau dabar tyrimai teigia, kad aplinka lemia tik mažą dalį homoseksualumo. Taip pat noriu pastebėti, kad šiame straipsnyje nėra tikslo gilintis į kitas homoseksualumo teorijas, tačiau jų yra tikrai ne viena. Todėl kiekvienam rekomenduoju išsirinkti tai, kas labiausiai atitinka jūsų pasaulėžiūrą.

Lytinio potraukio skirtumai – vyrai greiti, o moterys lėtos?

Vyrai yra tarsi mikrobangų krosnelės – įšyla, sušildo maistą ir išsijungia greitai, o moterys panašesnės į elektrines orkaites – šyla ilgai, maistą šildo ilgai ir atšala ne greitai. Žemiau pateikiu keletą įžvalgų, kurios įrodo, kad mikrobangų krosnelei (vyrui) kartais reikia sulėtinti pagreičius, tapti jautresniam, jausmingesniam, pasistengti dėl elektrinės orkaitės (moters), o ir moteris turi tiesiogine kalba išsakyti ko jai trūksta, nes nei vyrai, nei moterys nėra aiškiaregiai.

Moterų ir vyrų lytinis potraukis susivienodina maždaug 35-45 m., tačiau įdomu tai, kad moteris būdama 40m. turi didesnį lytinį potraukį nei tada, kai buvo 20m. O štai vyrų lytinis potraukis sparčiai auga iki maždaug 25m., o po to su laiku lėtai, bet tik mažėja.

Moters lytinį potraukį labai veikia jos gyvenimo įvykiai, todėl moteris turėdama problemų eina miegoti. Vyras atvirkščiai, jam pasimylėjimas yra tarsi puiki migdomųjų tabletė, kuri padeda atsikratyti įtampos.

Besimylint vyras kaip ir žiūrėdamas televizorių tampa kurčias ir nebegirdi nieko, kas vyksta aplink , o moteris tuo metu tampa jautri visai aplinkai, nes tuo metu ji sergėja “urvą”, už kurį yra atsakinga. Dėl to dažnai kyla ginčų su vyrais, kuomet jie siūlo pasimylėti nesaugioje vietoje, su plonomis sienomis ar pan. Tačiau tuo pačiu ne viena moteris turi ir užslėptą svajonę pasimylėti viešoje vietoje.

Sveikam vyrui pasiekti orgazmui reikia maždaug 2,5 minutės, o sveikai moteriai penkis kartus ilgiau – 13min.

Neretas vyras po pasimylėjimo tampa labai meilus, rodo jausmus, o štai moteris atvirkščiai jų nori ir juos rodo labiau prieš tai.

Remiantis tyrimais moterį jaudina:

1) romantika,

2) įsipareigojimas,

3) bendravimas,

4) intymumas,

5)prisilietimai.

Vyrus:

1)pornografija,

2)moters nuogybė,

3) seksualinė įvairovė,

4) moteriški apatiniai,

5) jos prieinamumas.

Meilės fazės!

Mokslas jau išsiaiškino, kad kai žmogus myli, jo smegenyse suaktyvėja tos sritys, kurios būna aktyvios apsisvaiginus narkotikais. Meilę sudaro trys fazės, kurios papildo viena kitą:

1. Geismas. Jis gali trukti kelias dienas ar kelias savaites. Dažnai šios fazės metu daroma viskas, kad tik grobis būtų moters ar vyro rankose.

2. Susižavėjimas. Ši fazė – tai tie rožiniai akiniai, kurie kilsteli mus aukščiau nuo žemės ir priverčia drugelius sklandyti mūsų pilvukuose. Ji trunka nuo 3 iki 12mėn. Šiuo metu matomi tik pliusai, o net ir pamatyti minusai atrodo kaip pliusai.

3. Prisirišimas. Jeigu ši fazė atėjo – jūs laimingi. Reikalas yra tame, kad po sužavėjimo kojas pakerta realybė, kuomet pradedame matyti jos ir jo trūkumus, o štai, žiūrėk, dabar jie jau ir nebe tokie žavūs. Prieš šią fazę tenka nuspręsti: arba sukti skirtingais keliais arba susigyventi vienam su kitu ir puoselėti santykius. Šios fazės metu jausmai yra brandžiausi, labiausiai išpildyti.

Išvados vyrams

Moteris mato ką jūs veikiate net ir žiūrėdama į ką nors kita, jos regos laukas platesnes negu manote. Taip pat prieš klausdamas moters kur tas marinuotų agurkėlių stiklainis, dar kartelį patikrinkite šaldytuvą. 90% tikimybė, kad jis ten buvo ir tebėra ten.

Paprašykite moters, kad ji jus pažadintų, jeigu nori, kad pasirūpintumėte pravirkusiu kūdikiu, nes rytais ji pyksta dėl to, kad negirdite kai kūdikis pabunda ir jai vienai tenka tvarkytis.

Nemanykite, kad moterys čiauška iš nieko neveikimo. Jos turi iššnekėti savo žodžių limitą, kuris yra gana nemažas, tad ugdykitės gebėjimą išklausyti arba galite drauge sugalvoti moteriai kokį nors užsiėmimą, kur ji galėtų išlieti visas susikaupusias mintis.

Stenkitės kalbėti detaliau, išsamiau, nes trumpas vyro atsakymas moterį dažnai priverčia pamanyti, kad jūs nenorite su ja šnekėtis. Pasiteiraukite jos apie jos dieną, nes kitu atveju ji gali pamanyti, kad jūs ja nesidomite.

Tikrinkite ar patiekaluose pakanka druskos, o desertų saldumą leiskite tikrinti moterims. Rezultatas bus idealus!

Jeigu patiriate prastą miegą ir miegate su mylimąja ne arčiau durų, o tolimesnėje lovos pusėje, išbandykite miegą arčiau durų, o mylimoji -tolimesnėje.

Turėkite omeny, kad moters nusiskundimai dėl skausmo nėra iš piršto laužti, ji yra jaustresnė skausmui, o taip pat jautresnė ir lytėjimams, dažniau ją glamonėkite ir lieskite!

Stenkitės suprasti moterį, kai ji vienu metu daro kelis darbus, o šnekėdama – vienu metu kalba skirtingomis temomis. Jeigu jums sunku prisitaikyti, paprašykite jos sulėtinti tempą, bet neprašykite jos to nebedaryti. Juk ji moteris.

Prieš siūlydamas sprendimus į moters išsakytas problemas paklauskite jos ar ji apskritai nori, kad jūs tuos sprendimus jai siūlytumėte. Dažnu atveju ji nori, kad jūs tiesiog ją išklausytumėte.

Moters “Nenoriu apie tai kalbėti” reiškia, kad ji nori pasikalbėti.

Kai moteris klausia, ar norėtumėt tam tikro dalyko/paslaugos , tai reiškia, kad ji subtiliai pasako, kad pati to norėtų.

Kai moteris klausia: “Ar galėtum išplauti indus”, ji klausia ne apie jūsų galimybes tai padaryti, bet ar atsistosite dabar pat ir nueisite juos plauti.

Jeigu moteris su jumis nekalba, ruoškitės rimtam pokalbiui.

Pasistenkite apsipirkinėjant moteriai nemoralizuoti dėl ilgų pasivaikščiojimų ir nežinojimo ko nori. Jai tai terapija, tad padėkite arba leiskite apsipirkinėti su kitomis moterimis.

Nesistebėkite tuo, kad vieną dieną moteris geriau gaudosi erdvėje, o kitą jau nebe taip, kad vieną dieną ji vienokios nuotaikos, o kitą kitokios. Juk kas mėnesį ji išgyvena nemažus hormonų pusiausvyros pasikeitimus.

Besimylėdami turėkite omeny, kad moteris – tai elektrinė orkaitė, kuriai reikia laiko ir jūsų pagalbos įšilti, pasiekti maksimalią temperatūrą bei palaikyti kompaniją auštant.

Išvados moterims!

Vyras nužiūrinėja viską, kas yra patalpoj, ne tik tą figūringą moterį su aptempta raudona suknele, bet ir senovinę lempą. Jis neturi tokio plataus regos lauko kaip jūs, todėl nepykite ir tada, kai jis neranda to, kas jam padėta panosėje :).

Vyras girdi aukštus garsus prasčiau nei jūs, todėl norėdama, kad šįkart jis nuramintų kūdikį, pažadinkite ir to paprašykite. O jeigu abejojate, iš kur sklinda koks nors garsas, paklauskite vyro, jis atsakys tiksliai.

Neprievartaukite vyrų su prašymais su jumis daugiau kalbėti ar kažką pasakoti detaliau. Taip pat supraskite, kad vyrams sunkiau suprasti jūsų netiesioginę kalbą, gestus, intonaciją. Jeigu kažką norite pasakyti vyrui, sakykite tiesiai šviesiai ir vienu metu kalbėkite tik viena tema!

Tikrinkite ar desertams pakanka saldumo, o vyrui užleiskite tikrinimą dėl to ar pakanka druskos. Rezultatas bus idealus!

Jeigu patiriate prastą miegą ir jūs miegate arčiau durų, o mylimasis – tolimesnėje lovos pusėje, išbandykite nuo šiol miegą tolimesnėje, o mylimasis artimesnėje pusėje (durų atžvilgiu).

Vyrai neapsimeta dėl to, kad jiems mažiau skauda, jie išties ne tokie jautrūs skausmui, tad nepersistenkite su perdėtu rūpesčiu.

Neverskite vyro vienu metu daryti kelių dalykų, nes iš to vistiek nieko nesigaus. Jis kuo puikiausiai tvarkosi viską darydamas vieną po kito.

Jeigu vyras įtemptai mąsto ar veikia kažką labai susikaupęs, neprašykite jo, kad su jumis kalbėtų ar pasipasakotų. Leiskite jam pabūti vienam, surasti atsakymus į klausimus, o tada jis ateis ir jums už tai padėkos.

Jeigu norite, kad vyras kažką padarytų, sakykite tiesiai šviesiai, Nes praeis daug laiko ir prireiks daug ginčų, kad jis suprastų, jog iš tikrųjų jūs tik norėjote, kad jis išplautų indus, o ne išsiaiškinti, ar gebėtų tai padaryti.

Nepykite ant vyro, kuris skundžiasi, kai apsipirkinėjate. Jis pripratęs nueiti, pasiimti tai, ko nori, ir išeiti, tad arba išsikelkite pati sau tikslą, ko tiksliai norite arba apsipirkinėkite su kitomis moterimis.

Nesikrimskite dėl to, kad vyras neįsiklauso į jūsų poreikius ar nesupranta ko jums trūksta besimylint. Verčiau pasakykite jam tai ir pati nustebsite, kiek gali pakeisti labai konkrečiai įvardinti poreikiai, o ne sukimas ratu aplink.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder