Valstybės kontrolierė: latviams reikia keisti savo vertybių sistemą

Valstybės kontrolierė: latviams reikia keisti savo vertybių sistemą

"Latvija yra praradusi tokią vertybę kaip šeimyniškumas. Tai reikia užauginti nuo mažų dienų, pabrėžiant, kad šeima yra pirmoji vertybė, kad gebėjimai ir įgūdžiai, kurių žmogus išmoksta šeimoje, vėliau praverčia kuriant ir išugdant šeimos verslą", -  leidinio Kursas Laiks interviu teigia valstybės kontrolierė Inguna Sudraba.

"Jeigu Latvijoje vis dažniau kurtųsi nedidelės šeimos įmonės, žmonės neprarastų šaknų su savo valstybę, gebėjimai būtų perduodami iš kartos į kartą. Ši vertybė yra labai reikalinga Latvijai. Žmonės neišvyktų į užsienį, jei jie turėtų šaknis čia, jei jie galėtų čia visaverčiai gyventi, jei jie galėtų garantuoti savo vaikams kvalifikuotą išsilavinimą. Esminis dalykas – kokias vertybes mes išaukštiname", -  sako I. Sudraba.

"Gaila, jau daugelį metų tai yra tik karjera, pinigai, bet ne pats žmogus, jo sugebėjimai, galimybės, - teigia ji. - Žmonės pasidavė pagundai gauti tai, kas galbūt jų gyvenimui nėra būtina. Atidavė paskutinius savo pinigus, išvyko, kad tik būtų galimybė pademonstruoti turtingo žmogaus statusą, savo materialines vertybes. Taip jie tapo patys sau priešais. Dalis jų yra priversti išvykti iš šalies, nes nesugeba padengti paskolų kreditų įstaigoms. Mums reikia keisti vertybių sistemą, išmokti gyventi čia, o ne kitur. Suprantu, kad verslo plėtrai reikalingos lėšos, tereikia pagalvoti ko mes tikimės – pasipelnyti ar sukurti kažką geresnio", - savo mintimis dalinosi kontrolierė.

Apie savo pareigas ji yra sakiusi: "Man tai Dievo dovana, kad galėjau užimti šias pareigas. Žmogui reikia augti, tobulėti, daug mokytis ir dar daugiau sužinoti. Štai ką aš galėjau padaryt dirbdama šį darbą, kad ir kaip tai buvo sunku."

Pagal db.lv parengė Vaida Bareikaitė

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder