Balionai priminė sergančiųjų kraujo vėžiu problemas

Balionai priminė sergančiųjų kraujo vėžiu problemas

Šeštadienį 100 raudonų helio pripildytų balionų, simbolizuojančių gyvenimo džiaugsmą ir viltį, pakilo iš Klaipėdos (Jūrininkų) ligoninės vidinio kiemo.

Taip tradicija tapusiu renginiu onkohematologinių ligonių bendrija (OHLB) "Kraujas" atkreipė visuomenės dėmesį į kraujo vėžiu sergančiųjų žmonių problemas.

Tradicinis OHLB "Kraujas" renginys, šįkart pavadintas "Gera būti geram", skirtas Sveiko kraujo mėnesiui. Jame ne tik atkreiptas dėmesys į šių ligonių problemas, bet ir pagerbti gydytojai, kalbėta apie ankstyvos diagnostikos ir tinkamo gydymo svarbą, taip pat - apie kaulų čiulpų donorystę ir ją propaguojančios akcijos "Būk geras", jau virtusios visuomeniniu judėjimu, pasiekimus.

Šią vasarą Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą  papildė 680 potencialių donorų. Šiandien registre yra 5479, o prieš 5 metus tebuvo 250 donorų, - informavo OHLB "Kraujas" pirmininkė Dalia Bielskytė.

Bendrijos "Kraujas" savanoriai tradiciškai aplankė Klaipėdos ligoninės Onkohematologijos skyriuje besigydančius pacientus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder