Botoksas - migrenai gydyti

Botoksas - migrenai gydyti

Anglijoje ir Velse botoksas greitai galės būti skiriamas chroniškai migrenai gydyti, praneša AFP. Tokias rekomendacijas pateikė nacionalinis sveikatos institutas.

Botoksas paprastai naudojamas raukšlėms ant kaktos ir aplink akis naikinti. Sveikatos instituto komitetas penktadienį leido botokso injekcijas skirti nuo chroniškos migrenos kenčiantiems pacientams, kuriems kiti vaistai nepadeda.

Sveikatos technologijų vertinimo centro vadovas sakė, kad chroniška migrena yra sekinanti liga ir gali labai neigiamai veikti gyvenimo kokybę.

"Džiaugiamės, kad komitetas galėjo rekomenduoti botoksą kaip prevencinį gydymą tiems suaugusiesiems, kurių galvos skausmai nesumažėjo net išbandžius bent tris kitus vaistus ir kurių galvos skausmai prasidėjo ne dėl piktnaudžiavimo vaistais", - sakė ekspertas.

Komitetas paskelbė savo pirminį rekomendacijų dėl migrenos gydymo botoksu variantą, kad suinteresuotos šalys galėtų jame rasti klaidas, jei tokių yra, o sprendimui nepritariantieji galėtų pateikti savo argumentus. Vėliau komitetas Nacionalinei sveikatos tarnybai pateiks galutinę rekomendaciją. Tuomet sveikatos tarnyba turės skirti lėšų chroniškos migrenos gydymui botokso injekcijomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder