Dėlė į organizmą įleidžia vaistus ir išsiurbia nuodus

Gydymo būdai

Gydytoja R. Gasiūnienės

Kai medicina yra bejėgė, sunkiai sergančiam žmogui gali padėti alternatyvūs gydymo būdai. Vakarų šalyse ne tik kaip efektyvi gydymo priemonė, bet ir profilaktiškai pacientams yra taikoma hirudoterapija. Lietuvoje taip pat daugėja specialistų, praktikuojančių gydymą dėlėmis.

Klaipėdos apkrities ligoninės konsultacinėje poliklinikoje dar šiemet pacientams ruošiamasi pradėti taikyti gydymą medicininėmis dėlėmis. Apie šį netradicinį gydymo metodą pasakoja LOR specialistė gydytoja refleksoterapeutė Ramutė Gasiūnienė.

"Alternatyviąja medicina pradėjau domėtis tuomet, kai įsitikinau, jog kai kuriems ligoniams tradicinis gydymas nepadeda pasveikti, - atviravo gydytoja.

- Gydymas dėlėmis papildo įprastus gydymo metodus ir sykiu duoda gerus rezultatus. Dėl to daugėja gydytojų, kurie vis labiau domisi ir alernatyviąja medicina - hirudoterapija, refleksoterapija ir kt.

Kadangi esu LOR specialistė, pirmiausia dėlėmis gydysiu pacientus, sergančius ausų, nosies ir gerklės ligomis. Tai - sunkiai gydymui pasiduodantys lėtiniai ausų uždegimai, sinusitai.

Žmogaus organizme viskas tarpusavyje yra susyję. Pavyzdžiui, kai be perstojo ūžia ausyse, reiškia, jog pacientas gali turėti problemų dėl aukšto kraujospūdžio.

Hirudoterapija, kaip efektyvi gydymo priemonė, rekomenduojama ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams, sergantiems lėtinėmis ligomis."

Dėlė išskiria šimtą fermentų

Gydytoja R. Gasiūnienė sako, kad dėlės įsodinimas į žmogaus kūną yra beskausmė ir nesudėtinga procedūra. Gydytojui tereikia siurbėlę nukreipti į reikiamą zoną, o ši pati įsisiurbia toj vietoj, kuri nesveikuoja, ten, kur yra kraujo sutirštėjimas.

Prieš ruošiantis taikyti hirudoterapiją, būtina patikrinti ar žmogus nėra alergiškas dėlėms. Siekiant išvengti alerginių reakcijų, pacientui atliekamas pilnas kraujo tyrimas.

Natūralu, kad medicininė dėlė gali sukelti alergiją. Mat specialiai gydymui išaugintos siurbėlės išskiria apie šimtą biologiškai aktyvių medžiagų. Šiuose fermentuose yra specialios baltyminės medžiagos, skatinančios biochemines reakcijas, kurios vyksta gyvuosiuose organizmuose.

Dėlė - protingas padaras, kadangi ji į organizmą išskiria tas medžiagas, kurių ligoniui reikia.

Gydymo dėlėmis negalima taikyti sergantiesiems hemofilija - liga, kai nekreša kraujas.

Pašalina blogą kraują

Procedūrų kiekis priklauso nuo to, kokia yra ligos eiga. Vieniems pacientams pakanka dviejų ar net vieno seanso, sunkesniems ligoniams prireikia septynių hirudoterapijos kursų. Per savaitę gydymas dėlėmis gali būti taikomas du, daugiausiai tris kartus. Kai žmogus yra labiau pasiligojęs, vienu metu į jo kūną įsodinama iki septynių dėlių.

Dėlė vidutiniškai pusantros valandos valo organizmą. Po to, išpampusi nuo kraujo, ji pati nukrenta nuo odos.

Po kiekvienos procedūros dėlėmis organizme įvyksta uždegiminė reakcija. Iš tos vietos, kur ji buvo įsisiurbusi, kai kuriems žmonėms kraujas gali sunktis visą parą.

Jeigu taip nutinka, reiškia, jog sergančiojo organizme buvo labai daug blogo kraujo. Gydytoja R. Gasiūnienė pažymi, kad medicininių dėlių pagalba yra pašalinamos tik nereikalingos medžiagos, nuodijančios organizmą. Nubėgus blogam kraujui sureguliuojama kraujotaka tame organe, kuris nesveikuoja.

Medicininės dėlės ypač padeda turintiesiems aukštą arterinį kraujo spaudimą. Pasak specialistės, jos žmogui suleidžia tokią medžiagą, kuri sureguliuoja kraujospūdį. Sykiu toji medžiaga gydančiai veikia visą organizmą. Tad kraujospūdis sureguliuojamas natūraliu būdu, be vaistų.

Gydytoja paklausta, ko, pavyzdžiui, LOR srityje neįveikia tradicinė medicina, atsakė: "Vaistais labai sunku yra pašalinti ūžimą ausyse. Mat jis gali atsirasti ne tik dėl aukšto kraujospūdžio, bet ir kitų priežasčių.

Ausyse gali ūžti esant pakitimams sprando srityje, stuburo patologijai, ar kai yra užspausta kraujagyslė."

Palengvina onkologinių ligonių kančias

Pasak specialistės, besiruošiančios savo pacientams taikyti hirudoterapiją, medicininės dėlės ne tik gydo, bet ir malšina skausmą. Tad šie gyvūnėliai palengvina ir onkologinių ligonių, sergančių skrandžio, kepenų, kitų organų vėžiu.

Dėlės yra naudojamos ir chirurgijoje, ypač kai reikia prisiūti galūnės. Šių gyvūnėlių dėka nesiformuoja krešuliai, žymiai greičiau atstatoma kraujotaka tame organe, kuris buvo transplantuotas.

Medicininėmis dėlėmis efektyviai gydomos vidaus ligos, hemorojus, bronchų astma, alerginės ligos, venų varikozė, radikulitas, ginekologinės, prostatos ir kitos ligos.

Dėlės rekomenduojamos pacientams, kuriems yra širdies nepakankamumas. Jos taip pat padeda sergant akių ligomis, dažniausiai gleukoma, kai yra padidėjęs akispūdis.

Gydytojai ir alternatyvioji medicina

"Vienam mano pacientui ryklės uždegimas buvo prasidėjęs dėl to, nes buvo nesveikas jo skrandis, - pasakojo gydytoja. - Tad gydant konkrečią ligą, kad ir kokie geri bebūtų vaistai, medikas turi "matyti" visą žmogaus organizmą, o ne vieną kurį organą.

Gydytojai, norintys realiai padėti ligoniams, be tradicinės - turi domėtis ir alternatyviąja medicina. Kai alternatyvius gydymo būdus ims propaguoti medikai, tuokart nebeliks ir savamokslių, kurie nebaudžiami nugydo, tradicine medicina nusivylusius ligonius."

Jūratė MAZAJEVA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder