Donoro kepenys grąžino visaverčio gyvenimo viltį sunkiai sergančiai moteriai

Donoro kepenys grąžino visaverčio gyvenimo viltį sunkiai sergančiai moteriai

Užgesus vienai gyvybei artimųjų valios dėka visaverčio gyvenimo perspektyva atsivėrė kitai. Lyg filme, priėmus sprendimą dėl transplantacijos, operatyviai pasieniečių sraigtasparniu jaunuolio kepenys nuskraidintos į Kauną, kur persodintos vidutinio amžiaus moteriai.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) gavo pranešimą iš Nacionalinio transplantacijos biuro (NTB), kad reikalingas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis donoro organo transportavimui iš Utenos į Kauną. Sekmadienį apie 15 val. iš VSAT Aviacijos bazės Paluknyje, Trakų rajone, pakilęs VSAT sraigtasparnis "Eurocopter" netrukus nusileido prie Kauno klinikų. Čia į orlaivį įlipo trijų medikų komanda, kurią pasieniečių lakūnai maždaug per pusvalandį nuskraidino į Uteną.

Sraigtasparnis buvo skubiai nutupdytas prie miesto ligoninės. Atskridę gydytojai nuskubėjo į operaciją, o VSAT pilotai liko jų laukti.

Pasieniečių "Eurocopter" vėl pakilo į orą, kai Kauno medikai sugrįžo su jauno donoro kepenimis. Organas vėl per pusvalandį pasieniečių sraigtasparniu buvo nuskraidintas į Kauno klinikas, kur persodintas vidutinio amžiaus moteriai, rašoma VSAT pranešime spaudai.

Pasieniečių sraigtasparnis sekmadienį apie 21 val. po sėkmingo skrydžio grįžo į bazę Trakų rajone.

Tai jau trečias VSAT sraigtasparnio skrydis gabenant organus transplantacijai. Birželio 22 dieną pasieniečiai iš Klaipėdos per 50 minučių transplantacijai į Kauno klinikas sėkmingai atskraidino donoro kepenis.

Praėjusį šeštadienį pasieniečių sraigtasparniu iš Panevėžio į Vilnių per pusvalandį buvo atskraidinta donoro širdis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder