Gerų žmonių dėka mažoji Liepa girdės

Gerų žmonių dėka mažoji Liepa girdės

Gegužės mėnesį rašėme apie jauną Priekulės miestelio šeimą - Vaidą ir Vidmantą Murauskus, auginančius nuo gimimo kurčią dukrelę Liepą. Šeima kreipėsi į visus geros valios žmones, prašydama paaukoti pinigų brangiai kainuojančiai kochlearinės implantacijos operacijai, kad mergaitė galėtų girdėti ją supantį pasaulį.

Po straipsnio "Vakarų eksprese" žmonės neliko abejingi - paaukota tiek lėšų, kiek reikia mažosios Liepos, šį mėnesį švęsiančios vienerių metų gimtadienį, operacijai. Lieputei reikalingas minimalus implanto variantas kainuoja apie 80 tūkst. litų. Iš jų valstybė kompensuoja 54 tūkst. litų, o likusius 26 tūkst. litų tėvams reikėjo susirinkti patiems.

"Dideliam mūsų džiaugsmui, pinigėliai implantui jau surinkti, esame labai dėkingi, kad ištiesėte mums pagalbos ranką. Po straipsnio pasirodymo sulaukėme tikrai daug dėmesio ir taip reikalingos paramos. Norėtume paprašyti, kad pinigėlių implantui žmonės nebeaukotų, jų surinkome tiek, kiek reikia. Norėtume perduoti visiems mūsų didžiulę padėką už suteiktą pagalbą ir rūpestį", - laiške redakcijai parašė Liepos mama Vaida Murauskė.

"Sunku būtų kažką išskirti iš pagalbos ranką ištiesusių žmonių, nes kiekvieno auka mums be galo brangi. Bet ypač norėčiau padėkoti savo darbovietei - bendrovei "Doka Lietuva" ir visam jos kolektyvui, savo šeimos gydytojai Nijolei Kirlienei už paramą ir pagalbą ieškant rėmėjų, dideliam būriui savo draugų ir giminaičių, nepagailėjusių mums nei savo laiko, nei finansinės paramos. Ir visiems tiems, kurių visiškai nepažįstame, bet be kurių pagalbos nebūtume išsivertę. Esame be galo sujaudinti žmonių gerumo ir supratimo. Šiuo atveju patarlė, jog svetimo skausmo nebūna - nepasitvirtino. Linkime visiems sėkmės ir sveikatos", - visos šeimos vardu dėkojo Vaida.

Pasak kurčios mergytės tėvų, operacija mažajai Liepai paskirta rugsėjo 7 dieną, o klausos procesorius bus įjungtas maždaug po mėnesio. "Tada mažylė turėtų pirmą kartą išgirsti garsus, svajojame apie šią akimirką ir nebijome ilgos reabilitacijos, nes manome, kad tikrai dėl to verta pasistengti", - sakė Vaida.

Operacija būtina

Laimei, medicina jau gali padėti tokiems vaikučiams kaip Liepa. Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų prof. Eugenijus Lesinskas mergaitės tėvams įžiebė viltį - Liepai į garsų pasaulį padės įžengti kochlearinės implantacijos operacija. Tokia operacija vaikui turi būti atlikti iki pusantrų metų amžiaus. Pavėlavus operuoti, vaikas gali nebeišmokti kalbėti. Per metus Lietuvoje kurtiems vaikams atliekama apie 50 sudėtingų kochlearinės implantacijos operacijų.

"Jauna graži šeima patyrė išties sunkų išbandymą - gimė kurčia dukrelė. Tokie atvejai pasitaiko retai - dirbu 10 metų, dar nėra buvę. Matome, kaip šeima kovoja už savo vaiko sveikatą. Nekaltina likimo, o viską daro, kad mergytė galėtų girdėti, nuolat užsiima su ja, lavina", - sakė Priekulės pirminio sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Nijolė Kirlienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder