Iš Klaipėdos į sostinę skraidinti donoro organai

Iš Klaipėdos į sostinę skraidinti donoro organai

Pasieniečių sraigtasparniu iš Klaipėdos į sostinės Santariškių klinikas ketvirtadienio naktį sėkmingai perskraidinti donoro pilvo ertmės organai transplantacijos operacijai. Ketvirtadienio rytą organų persodinimo operacija dar tęsėsi.

Trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinėje gautas pranešimas iš Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos. Iš VSAT Aviacijos bazės Paluknyje, Trakų rajone, pakilęs pasieniečių sraigtasparnis "Eurocopter" netrukus nusileido prie pat Santariškių klinikų Vilniuje.

Čia į orlaivį įlipo penki medikai, į sraigtasparnį buvo sukrauta speciali medicinos įranga.

Iš Santariškių pakilęs sraigtasparnis mažiau nei po pusantros valandos jau leidosi prie uostamiesčio Jūrininkų ligoninės.

Išlaipinusi vilniečius medikus "Eurocopter" įgula čia laukė apie 5 valandas, kol ligoninėje vyko operacija. Po jos iš uostamiesčio pakilęs sraigtasparnis donoro pilvo ertmės organus bei juos lydėjusius medikus atskraidino į Vilnių ir vėl nusileido Santariškėse.

Čia ketvirtadienio rytą dar tęsėsi transplantacijos operacija.

Per metus tai jau ketvirtas VSAT sraigtasparnio skrydis gabenant organus transplantacijai.

Pernai gegužę VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras pasirašė sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai gali būti skraidinami moderniais pasieniečių sraigtasparniais. VSAT pilotai organus yra pasirengę operatyviai gabenti ir iš užsienio šalių, tačiau kol kas to neprireikė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder