Kinijoje paukščių gripas nusinešė jau 13 gyvybių

Kinijoje paukščių gripas nusinešė jau 13 gyvybių

Kinijos Henano provincijoje dar dviem pacientams diagnozuotas naujasis paukščių gripas (virusas H7N9) ir bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 60, o Šanchajuje dviem žmonėms mirus bendras aukų skaičius išaugo iki 13, praneša "Reuters".

Vieno paciento Henano provincijoje, 34-erių vyro, būklė kritinė, o kito - 56-erių vyro - stabili. Dar du ligos atvejai buvo nustatyti rytinėje Džendziango provincijoje. Bendras šioje provincijoje paukščių gripu užsikrėtusių asmenų skaičius yra 15. Šanchajuje užsikrėtė 24 žmonės ir devyni iš jų mirė. Vienas žmogus užsikrėtė Pekine.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) teigia, kad kol kas ši liga nebuvo diagnozuota už Kinijos ribų. Pirmieji pacientai užsikrėtė vasario mėnesį Kinijos rytuose. PSO teigia, kad nėra ženklų, jog virusas plistų tarp žmonių, o dauguma pacientų užsikrėtė nuo naminių paukščių.

Tarptautiniai sveikatos ekspertai giria Kiniją už skelbiamą informaciją apie viruso plitimą. 2003 metais kilus SŪRS (sunkus ūminis respiratorinis sindromas) protrūkiui Kinija bandė nuslėpti informaciją. Nuo SŪRS mirė 744 iš 8 096 visame pasaulyje užsikrėtusių žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder