Klaipėdos universitetinėje ligoninėje - artroskopijos kursai

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje - artroskopijos kursai

Praėjusios savaitės pabaigoje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) vyko tarptautinė konferencija-kursai, skirti artroskopijos - mažai invazinio būdo operacijų - temai. Renginio metu svečiai iš įvairių šalių ne tik skaitė ir klausėsi kolegų pranešimų, bet ir galėjo tiesiogiai stebėti gyvai atliekamas operacijas.

Pasak KUL Sporto medicinos centro vadovo, gydytojo ortopedo-traumatologo Marko Fiodorovo, tokios konferencijos-kursai KUL organizuojami kasmet. Šiemet jie vyko dvi dienas ir buvo skirti kelio, peties bei smulkiųjų sąnarių gydymui.

Anot M. Fiodorovo, šie kasmet KUL rengiami kursai kaskart sulaukia vis didesnio populiarumo. Ypač naujovėmis domisi jauni specialistai. Būtent todėl nuspręsta konferenciją-kursus vesti ne lietuvių, o anglų kalba. Taip naudinga informacija tapo prieinama įvairių šalių gydytojams. Šiemet į uostamiestį pasisemti naujų žinių atvyko apie 100 specialistų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos, Ukrainos, Latvijos. Rengėjams talkino gydytojas iš Austrijos Florinas Ramadanis.

Konferencijos-seminaro metu dalyviams pristatytos medicininių operacijų naujovės - ne tik skaityti pranešimai čiurnos, peties, alkūnės patalogijų tematikomis, pristatyti patys produktai, bet ir transliuotos realiu laiku atliekamos operacijos.

Išskirtinumas - tiesioginės operacijos

"Kursai tuo ir įdomūs, kad neapsiribojame tik pranešimų skaitymu. Pirmąją renginio dieną dalyviai galėjo stebėti tris tiesiogines operacijas. Mes, Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai, kartu su austrų gydytoju F. Ramadaniu atlikome dvi kelio raiščių ir vieną peties operacijas", - pasakojo M. Fiodorovas.

KUL Sporto medicinos centro vadovas, gydytojas ortopedas-traumatologas Markas Fiodorovas konferencijos-kursų dalyvius supažindino su medicininių operacijų naujovėmis. 

KUL Sporto medicinos centro vadovo teigimu, nors panaši praktika pasaulyje ir yra taikoma, tačiau ne itin dažnai, mat suorganizuoti paprastą konferenciją su įprastais žodiniais pranešimais gerokai lengviau nei 100 žmonių auditorijai transliuoti gyvai atliekamas sudėtingas operacijas. Šiuo atveju operaciją atliekantis chirurgas privalo būti itin aukšto "pilotažo".


"Operacijos metu konferencijos-kursų dalyviai ne tik stebi su naujausia technika bei implantais atliekamas operacijas, bet ir netiesiogiai dalyvauja pačiame veiksme. Apie tai, kas vyksta ekrane, jie gali ne tik kalbėtis tarpusavyje, tačiau ir bendrauti su operaciją atliekančiais gydytojais, užduoti jiems rūpimus klausimus. Bet tai ir suteikia dvigubos naudos. Specialistai ne tik paskaitų ir pranešimų metu sužino apie naujoves, bet ir pamato, kaip viskas pritaikoma gyvai.

Gali išbandyti

Tarptautinės konferencijos-kursų metu specialistams iš įvairių pasaulio šalių pristatomos šviežiausios medicinos pasaulio naujienos, rinkoje pasirodžiusios vos prieš mėnesį ar kelis. Klaipėdos universitetinė ligoninė kompetentinga teikti naujausią informaciją, mat joje pristatomos naujovės jau yra išbandytos ir pritaikytos.

"Naujos technikos, nauji kelio bei peties implantai, kurie rinkoje atsirado ką tik, naujausi instrumentai - viskas tobulėja, ir šie kursai puiki galimybė dalyviams patiems pamatyti bei išbandyti. Klaipėdos universitetinė ligoninė visa tai turi ir jau yra išbandžiusi, būtent todėl į mūsų ligoninės organizuojamus kursus suvažiuoja tiek daug dalyvių ir jų kasmet vis daugėja", - tikino M. Fiodorovas.

Be pranešimų klausymo ir operacijų transliacijų stebėjimo, konferencijos-kursų dalyviai galėjo patys pačiupinėti ir išbandyti renginio metu pristatomas naujoves. Specialistai pertraukų tarp pranešimų metu galėjo dalyvauti vadinamuosiuose "workshopuose" ir kartu su operacijas atliekančiais gydytojais išbandyti naujausius instrumentus bei technikas, treniruodamiesi ant specialių muliažų.

NAUJOVĖS. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pristatyta naujausia medicininė technika, instrumentai, implantai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder