Lenkiški žiediniai kopūstai - su pesticidais, itališki sausainiai - su viela

Lenkiški žiediniai kopūstai - su pesticidais, itališki sausainiai - su viela

Prekybos tinklo "Maxima" tiekiamuose lenkiškuose žiediniuose kopūstuose su lapais radus pesticidų, o itališkuose sausainiuose vienoje Vilniaus parduotuvėje - svetimkūnių, informacija apie tai Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF perduota Europos Komisijai (EK), praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Vykdydami pesticidų likučių kontrolę, Vilniaus VMVT inspektoriai atrinko lenkiškų žiedinių kopūstų su lapais mėginius ištirti laboratorijoje ir nustatė, kad juose esama 0,18 mg/kg pesticido chlorpirifoso. Rastas pesticido likutis daugiau nei tris kartus viršijo leistiną kiekį. Didžiausias leistinas chlorpirifoso kiekis žiediniuose kopūstuose - 0,05 mg/kg.

Tolesnis šių kopūstų realizavimas sustabdytas, tiekėjui - UAB "Maxima LT" - nurodyta surinkti iš rinkos nesaugios daržovių siuntos likučius. Iš viso į Lietuvą jų buvo įvežta 2,2 t.

Į Vilniaus VMVT kreipėsi vartotoja dėl viename "Milupa sausainiai" sausainyje rasto svetimkūnio - 1,5 cm ilgio vielos gabalėlio. Tarnyba nustatė, kad svetimkūnis rastas UAB "Nutricia Baltics" Vilniuje platintame produkte "Milupa sausainiai", kurie pagaminti Italijoje.

Vilniaus VMVT, atsižvelgusi į tai, kad sausainiai skirti vartoti itin jautriai vartotojų grupei - kūdikiams nuo 6 mėnesių amžiaus bei mažiems vaikams iki 3 metų, ir siekdama apsaugoti vaikus nuo pavojaus sveikatai, nedelsiant nurodė surinkti iš rinkos šios siuntos sausainius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder