Nesinorėtų, kad suklystumėte ir nusiviltumėte šiuo procesu, todėl pateikiu trumpą pirmojo etapo veiksmų planą.
Reikalingos priemonės: svarstyklės maistui, liniuotė, matuoklis salotoms, sulčiaspaudė, masažuoklis, pušų ekstraktas ir Negyvosios jūros druskos.
Maitinimosi planas: jį reikia susidaryti atskaitos tašku pasirenkant varškės dieną - pasninkauti galima bet kurią savaitės dieną, o gydytojas Levas Chazanas rekomenduoja rinktis sunkiausią darbo dieną. Geriausias variantas - pirmadienis, trečiadienis arba penktadienis.
Tai svarbu, nes po "varškiadienio" būtinai kitą dieną pusryčiams reikia valgyti 2 kiaušinius (virti arba kepti be riebalų), pietums - žuvį, vakarienei - baltą mišrainę. Pusrytiniai sumuštiniai valgomi su sūriu ir dešra pakaitomis, pietums - žuvis ir mėsa pakaitomis, vakarienei - balta ir raudona mišrainė pakaitomis.
Mano maitinimosi planas atrodo taip: (lentelė)
Valgymo laikas: pusryčiai - ne vėliau 11 val. Pietų ir vakarienės metas - ne anksčiau kaip po 5 val. ir ne vėliau kaip po 5,5 val.
Pusryčiai: stiklinė kavos arba arbatos (be cukraus ir kitų priedų), sumuštinis (duona - bet kokia, ne šviežiai iškepta, jos storis - 10-11 mm, plotas - 60x90 mm, sūrio arba dešros storis - 8-9 mm, sūrio kilogramo kaina - iki 20 Lt, dešra - bet kokia, tik be lašinių, plonai tepti sviesto).
Pietūs: mėsos ar žuvies paruošto patiekalo svoris - 140 g. Garnyras - 6 valgomieji šaukštai (90 ml) šviežių daržovių iš mažiausiai 3 komponentų (išskyrus burokėlius ir žiedinius kopūstus - juos galima virti, žirneliai gali būti konservuoti). Sultys - šviežiai spaustos, natūralios, 230 ml. Duonos nevalgyti. Beje, salotų kaskart sverti nereikia, būtina pasidaryti "mierkelę" - į vienkartinę stiklinę įpilti 6 valgomuosius šaukštus (po 15 ml) vandens, brėžti liniją ir nupjaut nereikalingą dalį.
Vakarienė - mišrainės: baltajai ruošti reikia virtų bulvių, mėsos arba dešros, žaliųjų žirnelių, virto kiaušinio, rauginto agurko, 2 arbatinių šaukštelių majonezo ir/arba grietinės. Raudona mišrainė gaminama iš virtų bulvių, burokėlių ir morkų, raugintų kopūstų, rauginto agurko ir svogūnų. Užpilas - 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus. Ši mišrainė valgoma su vienu valgomuoju šaukštu konservuoto tuno arba 3-4 konservuotais šprotais. Mišrainių komponentų santykis nereglamentuojamas.
Prie mišrainės reikia suvalgyti pusrytinio dydžio duonos gabalėlį, bet be sviesto, išgerti 230 ml skysčių (kefyras, pienas, kakava, arbata etc).
Pasninkas - per visą dieną galima suvalgyti tik 250 g varškės, 2 valgomuosius šaukštus medaus, 7-8 graikinius riešutus, 2 obuolius, išgerti 0,5 kefyro arba pieno. Visa tai suvalgyti per 5-6 kartus, tinkančius produktus galima sumaišyti, plius papildomi skysčiai, kaip ir kitomis dienomis.
Ir atminkite: jokių improvizacijų! Lieknėjantys pagal L. Chazaną nevartoja alkoholio ir cukraus, neužkandžiauja. Tačiau gaminant patiekalus pietums, leidžiama vartoti druską ir bet kokius prieskonius bei žalumynus garnyrui. Tarp valgymų bet kuriuo laiku galima gerti tik kavą, arbatą, mineralinį gazuotą ir negazuotą vandenį (1250 ml), leidžiama rūkyti, kramtyti gumą be cukraus.
Kiekvieną dieną po 15 min. masažuoti kūną, du kartus per savaitę - vonios su druskomis, bent kartą į mėnesį - apsilankymas grožio salone.
Šis veiksmų planas galioja pirmajame etape, kol netenkama trečdalio antsvorio. Sunkiausia - pirmąsias 72 valandas, "persilaužimas" - per 4 dienas, adaptacija - po 14 dienų.
Natalija MOGUČAJA
Rašyti komentarą