Organizacijos reikalauja keisti ŽIV/AIDS ir žalos mažinimo politiką

Organizacijos reikalauja keisti ŽIV/AIDS ir žalos mažinimo politiką

Kreipimąsi į Lietuvos lyderius dėl ŽIV ir AIDS bei žalos mažinimo politikos pasirašę 35 tarptautinių ir šalies organizacijų atstovai teigia, kad nors pasaulyje ir ES vykdomos efektyvios priemonės valdant ŽIV/AIDS epidemiją ir stebima pažanga, Lietuvoje stokojama žalos mažinimo politikos ir strategijos.

Anot kreipimosi autorių, Lietuvoje stokojama žalos mažinimo politikos ir strategijos, neįgyvendinamos tarptautinių organizacijų rekomendacijos ir gairės, pažeidžiamos žmogaus teisės į visavertę sveikatos priežiūrą bendruomenėje ir laisvės atėmimo vietose, nemažėja pažeidžiamųjų grupių žmonių stigma ir diskriminacija bendruomenėje, gydymo įstaigose bei kitose valstybinėse institucijose.

„Reikalaujame, kad politikai prisiimtų atsakomybę ir Lietuvoje būtų įtvirtintos tarptautinėse deklaracijose bei gairėse numatytos rekomendacijos, kurias mūsų šalis įsipareigojo įgyvendinti“, – teigia ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijos „Demetra“ pirmininkė Svetlana Kulšis.

ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija „Demetra“ ir kreipimąsi į Lietuvos lyderius pasirašiusios 35 šalies bei tarptautinės organizacijos sekmadienį renginio „Lietuvos lyderiai, tesėkite pažadą dėl ŽIV ir AIDS“ metu prie viešbučio „Radisson Blu Lietuva“ kvies Lietuvos lyderius keisti ŽIV/AIDS, žalos mažinimo politiką bei įgyvendinti tarptautiniuose dokumentuose įtvirtintus Lietuvos įsipareigojimus.

Kreipimosi laiškai Sveikatos apsaugos ministerijai, Lietuvos parlamentui ir Vilniaus miesto savivaldybei bus įteikti sekmadienį 15.45 val. renginio „Lietuvos lyderiai, tesėkite pažadą dėl ŽIV ir AIDS“ metu prie viešbučio „Radisson Blu Lietuva“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder