Palangoje - testai dėl ŽIV ir hepatito C

Palangoje - testai dėl ŽIV ir hepatito C

Šeštadienį, rugsėjo 3-iąją, nuo 12 iki 16 val., Palangos centrinėje miesto aikštėje vyks ŽIV ir hepatito C testavimo mobiliajame kabinete akcija.

Joje kurorto gyventojai ir svečiai bus kviečiami nemokamai atlikti greituosius kraujo testus, bus dalijami informaciniai bukletai, prezervatyvai, bus galimybė pasikonsultuoti,  pabendrauti su asociacijos "Pozityvus gyvenimas" nariais gyvenimo su ŽIV/AIDS temomis.

Tai jau ne pirma greitojo testavimo akcija, organizuojama asociacijos :Pozityvus gyvenimas". Nuo 2010 metų, bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe, kitomis organizacijomis, panašios akcijos buvo rengiamos pajūrio sostinėje. Šių metų birželio ir liepos mėnesiais buvo organizuotos kelios greitojo testavimo akcijos klaipėdiečiams ir miesto svečiams bei atskirai Klaipėdos universiteto studentams.

Šiuo metu ši asociacijos veikla nėra remiama valstybės, visos panašių akcijų išlaidos dengiamos asociacijos narių bei partnerių įnašų, privataus verslo ir užsienio rėmėjų lėšomis.

Renginio Palangoje organizatorius - pacientų, sergančių ŽIV/AIDS bei jų artimųjų organizacija, asociacija "Pozityvus gyvenimas".

Partneriai - Palangos savivaldybė, Klaipėdos m. priklausomybės ligų centras, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyrius, savanoriai.

Rėmėjai – Amerikos ambasada Vilniuje, kompanijos "Glaxo Smith Kline", "Roche", ABBOT, "Interlux".

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder