Ingredientai
1 šaukštas raudonojo vyno acto
2 1/2 arbatiniai šaukšteliai Dijon garstyčių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 galvutė suplėšytų salotų
4-8 ridikėliai (pagal skonį)
1 svogūno laiškas
2 šaukštai susmulkintų šviežių krapų
1 nuluptas ir supjaustytas avokadas
4 porcijos
Paruošimas
1. Dideliame dubenyje šluotele išplakite actą, garstyčias, žiupsnelį druskos ir pipirus. Plakdami lėtai pilkite alyvuogių aliejų iki vientisos masės.
2. Ant padažo sudėkite salotas, ridikėlius, svogūno laiško gabaliukus ir krapus. Avokadą – ant viršaus.
Skanaus!
Maistinės medžiagos vienoje porcijoje: 152 kilokalorijos, 14.4g riebalų, 1.7 g sočiųjų riebalų , 6.1 g mononesočiųjų riebalų , 5.7 golinesočiųjų riebalų vienai porcijai, 2 g baltymų vienoje porcijoje, 6 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 1 mg geležies, 122 mg natrio, 30 mg kalcio.
Rašyti komentarą