Pavasarinės salotos su šviežiais ridikėliais, avokadais ir garstyčių padažu

Pavasarinės salotos su šviežiais ridikėliais, avokadais ir garstyčių padažu

Išbandykite šį receptą dabar - ankstyvą pavasarį, kuomet pasirodo pirmieji ridikėliai. Vegetariškos. Be cholesterolio. Mažai natrio.

Ingredientai

1 šaukštas raudonojo vyno acto

2 1/2 arbatiniai šaukšteliai Dijon garstyčių

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 galvutė suplėšytų salotų

4-8 ridikėliai (pagal skonį)

1 svogūno laiškas

2 šaukštai susmulkintų šviežių krapų

1 nuluptas ir supjaustytas avokadas

4 porcijos

Paruošimas

1. Dideliame dubenyje šluotele išplakite actą, garstyčias, žiupsnelį druskos ir pipirus. Plakdami lėtai pilkite alyvuogių aliejų iki vientisos masės.

2. Ant padažo sudėkite salotas, ridikėlius, svogūno laiško gabaliukus ir krapus. Avokadą – ant viršaus.

Skanaus!

Maistinės medžiagos vienoje porcijoje: 152 kilokalorijos, 14.4g riebalų, 1.7 g sočiųjų riebalų , 6.1 g mononesočiųjų riebalų , 5.7 golinesočiųjų riebalų vienai porcijai, 2 g baltymų vienoje porcijoje, 6 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 1 mg geležies, 122 mg natrio, 30 mg kalcio.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder