Projektas "Gyvenk sveikai": apimtys tirpsta

Projektas "Gyvenk sveikai": apimtys tirpsta

Prabėgo trečioji projekto "Gyvenk sveikai", kurį man padeda įgyvendinti sporto klubas "Klaipėda Gym", savaitė. Viskas jau tapo įprasta - ne tik treniruotės, limfodrenažiniai "Roller" masažai, bet ir itin džiuginantis apimčių mažėjimas.

Šią savaitę ne tik įprastai lankiausi dviejuose limfodrenažinių "Roller" masažų seansuose bei dviejose grupinėse liekninamosiose treniruotėse su TRX diržais, bet ir savaitgalį neaplenkiau sporto bei pirmą kartą išbandžiau "Disco bike" treniruotę. Tai grupinė treniruotė profesionaliais moderniais amerikietiškais dviračiais, naudojant įvairias važiavimo technikas.

Pamenate, kaip vaikystėje su draugais sutardavote lenktyniauti tam tikrą atkarpą? Tada, pavyzdžiui, nuo didesnio akmens iki artimiausio namo gal kelis šimtus metrų mindavote pedalus iš visų jėgų, kad net kvapą užgniauždavo? "Disco bike" treniruotėje jaučiausi lygiai taip pat, tik lenktynės truko beveik valandą. Spėju, kad kalorijų išdeginau gerą krūvą, nes prakaitas varvėjo lyg pirtyje. Vienintelis neigiamas poveikis - kitą dieną skaudėjo ne tik kojas, kas po kelių savaičių treniruočių jau pasidarė įprasta, bet ir dar viena kūno dalis. Šįkart ne nuo krūvio, o nuo dviračio sėdynės...

Skausmą ir nuovargį bemat pašalino trečiasis svorio ir kitų kūno duomenų matavimas. Nors pats svoris per savaitę nepakito ir liko toks pat, kaip ir praėjusią savaitę, trenerė ramina - riebalus keičia raumenys. Riebalų kūne sumažėjo kilogramu, lygiai tiek pat per savaitę padaugėjo raumenų. Abu šie skaičiai dar labiau priartėjo prie normalia laikomos normos. Kūne padaugėjo ir vandens, kas taip pat naudinga mano organizmui.

Kadangi ne itin nudžiugino tai, kad nenukrito svoris, šį faktą greitai kompensavo mano taip nemėgstamas metras. Nuo liemens per savaitę kažkur išgaravo net 4 centimetrai! Po kelis centimetrus nuritinau ir nuo šlaunų, klubų, kitų kūno vietų. Tikiu, kad nemažą nuopelną už apimčių mažėjimą galima priskirti ne tik treniruotėms, bet ir limfodrenažiniams "Roller" masažams, kurie išties pagerina savijautą ir į darbo dieną grąžina nebe įsitempusią, o lengvą ir atsipalaidavusią.

Stebina ir tai, kad rezultatai tokie puikūs net ir ne itin kruopščiai laikantis mitybos plano. Neturiu omenyje kemšamų tortų ir rūkytų dešrų, tačiau nematuoju mitybos plane nurodytų maisto gramų ir pačius nurodytus produktus dažnai pakeičiu kitokiais, tik panašiais.

Iki projekto pabaigos liko tik savaitė. Belieka tikėtis, kad skaičiai per šias dienas dar bent šiek tiek sumažės ir leis galutiniais rezultatais džiaugtis dar labiau.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder