Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus specialiosios mokyklos valgyklos virtuvę, nustatyta nemažai šiurkščių maisto saugos reikalavimų pažeidimų.
Virta ir žalia mėsa buvo malamos ta pačia mėsmale, dalis neplauto gamybinio inventoriaus laikomi tiesiog sudėti ant grindų, dalis smulkaus gamybinio inventoriaus, tarp jų pjaustymo lentelės, susidėvėjusiais paviršiais, tačiau naudojamos gamybai. Virtuvėje, kur ruošiamas maistas, laikomi ir valymo priemonės, šepečiai, šluostės.
Patikrinimo metu laboratoriniams tyrimams buvo atrinkti sušaldytų A klasės viščiukų broilerių ketvirčių (gamintojas - ŽŪB "Nematekas") mėginiai. Juos ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, 3 iš 5 mėginių nustatytos Salmonella bakterijos.
Tyrimas, siekiant išsiaiškinti visas protrūkį sukėlusias priežastis, tęsiamas.
Rašyti komentarą