Turintiems sąnarių ir stuburo problemų - speciali mankšta

Turintiems sąnarių ir stuburo problemų - speciali mankšta

Sporto klubuose „Apelsinas Vingis“ ir „Apelsinas Studlendas“ jau vyksta užsiėmimai turintiems sąnarių ir stuburo negalavimų.

“Pradėti niekada nevėlu, makštinti stuburą ir sąnarius reikia nuolat“ , šiuos užsiėmimus vedanti trenerė-kineziterapeute Marina Vasiljeva.

Anot jos, pajutus pirmuosius negalavimo požymius nereikėtų skubėti vartoti vaistinių preparatų, geriau pabandyti paprastą, bet veiksmingą kelią – specialius sąnarių pratimus, sąnarių mankštą.

Kineziterapijos mankšta – tai specialiai parinkti pratimai, kurie lavina sąnarių paslankmą, normalizuoja stuburo funkcijas, didina darbingumą ir bendrą organizmo tonusą.

Pratimų atlikimo technika yra nesudėtinga, komplekso įsisavinimui krūvis apribojamas pratimų kartojimų skaičiumi, taip pat palaipsniui sunkinant kai kuriuos pratimus.

Stuburo ir sąnarių ligos šiuo metu vis labiau įtakoja mūsų gyvenimo kokybę. Diskomforto problemos – judesių suvaržymas, skausmingumas judesiuose, kremzlių traškesys bei kitos panašios bėdos vis dažniau tampa didžiule problema net ir jauniems žmonėms.

Sąnarių skausmai susiję su tuo, kad jų audiniai yra labai jautrūs neigiamiems poveikiams. Žmogaus organizmo veikloje sąnariai atlieka didžiulį darbą, todėl jų atsinaujinimui ir atsigavimui yra būtina pamaitinti sąnarį energetiniais ir plastiniais ingredientais.

Sąnario maitinimo proceso sutrikimai gali įtakoti sąnario struktūros ir tuo pačiu jo funkcijų pokyčius, o šie pokyčiai atsiliepia ir bendrai žmogaus organizmo būklei.

Dėl šios priežasties savo sveikata patartina rūpintis ne tuomet, kai ji sutrinka, o profilaktiškai - užbėgant į priekį visiems negalavimams.

Stuburo ir sąnarių mankštos vyksta sporto klubuose “Apelsinas ” Vingio g.8 ir H.Manto 84A . Išsami informacija tinklalapyje www.apelsinas.lt .

Šias mankštos vedamos prižiūrint diplomuotiems ir prityrusiems "Apelsino" treneriams - fiziologams kineziterapeutams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder