Ateities studijos - parodoje "Mokymasis. Studijos. Karjera 2012"

Ateities studijos - parodoje "Mokymasis. Studijos. Karjera 2012"

Abiturientai ir visi norintieji studijuoti, įgyti profesiją, tobulinti kvalifikaciją kviečiami į Vilniuje rengiamą tarptautinę žinių ir išsilavinimo parodą "Mokymasis. Studijos. Karjera 2012", kuri vasario 2-4 dienomis veiks parodų centre "Litexpo".

Parodoje prisistatys aukštosios mokyklos, profesiniai mokymo centrai, amatų mokyklos, kalbų kursus rengiančios, tarptautinių programų organizacijos, vyks specializuoti renginiai.

Antradienį parodą pristatančioje spaudos konferencijoje dalyvavusi švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė kvietė atidžiau pasidomėti studijų galimybėmis Lietuvoje, kur aukštosios mokyklos ir profesinės mokyklos atsinaujina, modernėja.

"Būsimasis studentas, ieškodamas informacijos mugėje, turėtų ieškoti tų ateities kristalų, kurie jau šiandien yra Lietuvoje. Čia studijuojant atsiveria labai daug galimybių: vieno, dviejų semestrų studijos užsienyje, jungtinės studijos su užsienio universitetais, gretutinės studijos, kai vieną studijų programą pasirinkęs studentas gali studijuoti ir kitą, gretutinę. Tai, kas galėjo būti tik ateityje, daugumoje mokyklų jau yra dabar" - sakė viceministrė N. Putinaitė.

Parodos metu Švietimo ir mokslo ministerija yra numačiusi renginių, kurie taip pat galėtų pasitarnauti besirengiančiųjų mokytis apsisprendimui.

Bus rengiamos mechatronikos varžybos, kuriose dalyvaus profesinių mokyklų ir kolegijų komandos. Jų tikslas - skatinti susidomėjimą inžinerinėmis studijomis.

Taip pat vyks konferencija "Ateitis prasideda šiandien". Joje bus pristatyta informacija apie brandos egzaminų organizavimą, priėmimą į aukštąsias mokyklas, valstybės paskolų studentams teikimą, kita aktuali informacija.

Lietuvos profesinio mokymo įstaigos parodoje pristatys šiandienos darbo rinkoje reikalingas specialybes ir profesijas, vyks kostiumų, mados ir šukuosenų, barmenų šou.

Parodoje dalyvaus 120 mokymo įstaigų: visi Lietuvos universitetai ir dauguma kolegijų, profesiniai mokymo centrai, amatų mokyklos, kalbų kursus rengiančios, tarptautinių programų organizacijos, savo studijų programas pristatys mokymo įstaigos iš užsienio.

Pirmą kartą parodoje dalyvaus Europos Komisija, pristatysianti savo projektą norintiems pradėti verslą.

Parodos metu bus surengta per 70 seminarų, diskusijų, paskaitų, savo sėkmės istorijomis dalinsis garsūs žmonės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder